Se med: Tre nye landmænd får pris

Fremtidens Landmand: For fjerde gang hylder og præmierer LandbrugsAvisen tre danske landmænd, som tænker i nye, stærke forretningsmodeller.

Bæredygtighed, teknologi og afsætning. Tre områder, som er afgørende for landbrugets fremtid.

Torsdag 24. november kårer LandbrugsAvisen atter tre landmænd som fremtidens landmand i hver af disse tre kategorier. Målet er at inspirere andre landmænd, der har innovative idéer og iværksætterlyst, til at få deres idé til at modne, vokse og udmønte sig i en forretning, der skaber vækst både for landmanden og erhvervet.

Prisuddelingen live-streames på agroweb.dk

I det forgangne år husker mange læsere nok Michael Bundgaard, Klitgaard Agro, som har fortalt om, hvordan han arbejder med bæredygtighed på gården, bl.a. gennem Conservation Agriculture.

Hans Sørensen, Kærbygård, har i kategorien teknologi fortalt om, hvordan han optimerer planteavlen til mindste detalje med præcisionslandbrug. Desuden har Carsten Rønde overrasket med sin kreativitet i afsætningen, hvor kokke selv kommer og plukker afgrøder og køber grise af gamle racer til de gode restauranter.

Nu er tre nye kandidater så på vej.

Flemming Nør-Pedersen, konst. adm. direktør hos Landbrug & Fødevarer, kårer årets vindere på agroweb.dk. Efter kåringen interviewer vi vinderne i studiet og hører, hvordan de er nået hertil. Og så kan man følge en af landmændene hver måned i det kommende år.

Fremtidens Landmænd er forbilleder, der går foran, tør prøve noget anderledes og tænker nyt. De er dygtige, driftige landmænd, der er med til at skabe vækst og forbedre landbruget.

Dermed er de også gode ambassadører for landbruget.

Kandidaterne er kåret af et dommerpanel bestående af repræsentanter fra LandbrugsAvisen, Seges, Sagro, Yara, Jyske Bank og Bridgestone. Vinderne kåres med en præmie på 25.000 kr.

 

Faktaboks

  • Med det årlige initiativ FremtidensLandmand ønsker vi at inspirere ved hylde nogle af de mange landmænd rundt om i landet, som tænker i nye, stærke forretningsmodeller og som arbejder målrettet med bæredygtighed, teknologi og/eller afsætning.
  • Vi følger de tre vindere af FremtidensLandmand løbende et år efter kåringen.
  • FremtidensLandmand er sponsoreret af Bridgestone, Jyske Bank, SAGRO, Yara og Agromek.