Aktier fortsætter fald efter britisk exit

Aktierne i Europa fortsætter med at falde mandag. Det sker oven på briternes valg om at forlade EU.

Aktiemarkederne fortsætter mandag fredagens fald. Fredag bød på solide kursfald, efter at Storbritanniens befolkning stemte for at forlade EU-samarbejdet.

Fredag betød det et fald i det toneangivende, danske aktieindeks, OMX C20 Cap, på 4,1 procent og det fortsætter mandag med et fald på omkring 1,0 procent fra morgenstunden.

"Ingen kan forudse, hvad de politiske og økonomiske konsekvenser af brexit bliver, vi er ude i totalt ukendt farvand," skrev investeringsbanken Carnegie i sin morgenkommentar mandag.

Weekenden bød ikke på større, beroligende faktorer. Fredag trak Storbritanniens premierminister, David Cameron, sig fra sin post. Oppositionspartiet Labour er splittet, og formanden er under stærkt pres.

"Usikkerheden har i den grad også ramt EU. Med det britiske "nej" er et tabu nemlig blevet brudt. Det vil de EU-skeptiske kræfter i resten af Europa naturligvis forsøge at udnytte, og kravet om folkeafstemninger har allerede lydt i flere andre EU-lande," skriver Jyske Bank i en kommentar.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle