Akut beslutning: Corona-virus aflyser vigtig minkauktion

Salget af to mio. skind udskydes til april, efter Kopenhagen Fur aflyser årets første minkauktion.

Kopenhagen Fur har valgt af aflyse årets første skindauktion, der skulle starte mandag 10. februar. 

De cirka to mio. skind, der skulle være solgt, har salgsværdi på omkring 400 mio. kr. I stedet er det nu planen, at skindene skal sælges i forbindelse med april-auktionen 22-28. april, der formentlig bliver forlænget med nogle dage. Det skriver selskabet i en nyhed på deres hjemmeside.

Den drastiske beslutning skyldes, at frygten for den potentielt dødelige Corona-virus har fået de kinesiske myndigheder til at skærpe den officielle rejsevejledning. Myndighederne anbefaler nu, at kineserne bør undgå alle udlandsrejser, og det vil påvirke antallet af kinesiske opkøbere på auktionen i Glostrup.

Skindauktionerne besøges traditionelt af mange hundrede kinesiske opkøbere, og både Kopenhagen Fur og de danske minkavlere havde set frem til en auktion med mange kinesiske opkøbere i salen.

"Vi er selvfølgelig brand-ærgerlige over hele situationen, og jeg skal beklage ulejligheden for både avlere og auktionskunder, men jeg er sikker på, at alle vil være enige i denne helt nødvendige beslutning. Vores sympati går nu først og fremmest til vores kinesiske kunder og deres familier i denne svære periode", siger Kopenhagen Furs adm. direktør Jesper Lauge Christensen.

Vigtig auktion for avlerne

Auktionen holdes på et tidspunkt, hvor minkavlerne stadig kan nå at beslutte, om de vil fortsætte produktionen uændret i endnu et år, eller om de vil skære ned eller måske endda helt stoppe produktionen.

Det er nemlig i februar, at avlerne skal beslutte, hvor mange mink, de vil fortsætte med i dere produktion.

Auktionen er også afgørende, fordi minkavleres egenkapital gennem de seneste fire år er blevet banket i bund af salgspriser, der ikke har været høje nok til at betale omkostningerne til at producere skindene.

I 2019  havde avlerne et underskuddet på godt 80 kr. pr. skind.

Vil ikke sprede smitten

De kinesiske myndigheder har indført begrænsninger på rejseaktiviteter internt i Kina og ud af Kina, og langt de fleste aktiviteter, hvor folk samles, er aflyst eller udsat indtil videre.

"Vi har naturligvis fulgt den sundhedsfaglige udvikling omkring det aktuelle sygdomsudbrud tæt, og vores medarbejdere i Kina har været i kontakt med mange af auktionshusets kunder og myndighederne. Vi må samlet set nu konstatere, at det ikke er hverken muligt eller forsvarligt at gennemføre februar-auktionen om mindre end to uger som planlagt", siger Jesper Lauge Christensen.

"Vi kan ikke bringe vores kunder i et dilemma, hvor de skal passe deres forretning under de omstændigheder, hvis det da overhovedet er muligt. Samtidig finder vi det også nødvendigt og ansvarligt ikke at bidrage til den usikkerhed og risiko, der pt. hersker omkring smitteudbredelse verden over". 

Af hensyn til købere, der har et presserende behov for køb og levering af skind, vil de godt 600.000 skind, der er overført fra salgssæsonen 2019, blive stillet til rådighed for køb med en pris der fastsættes efter de normale forretningsbetingelser.   

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle