Aldi fjerner buræg fra hylderne to år før tid

Ved udgangen af juli måned i år er det ikke længere muligt at finde buræg i de danske Aldi butikker.

I august 2016 meldte Aldi Danmark ud, at man senest ved udgangen af 2020 ville stoppe salget af buræg, men allerede nu bliver den målsætning en realitet. Dermed fjerner Aldi buræggene fra deres hylder 2 år tidligere end ellers planlagt.

Det skriver supermarkedskæden i en pressemeddelelse.

"Dyrevelfærd bliver vigtigere og vigtigere for vores kunder og det er derfor kun naturligt, at vi følger med udviklingen og udfaser buræg fra vores sortiment", siger CSR-manager Katrine Milman, og fortsætter:

"En del af vores revitaliseringsplan består i at udvikle og optimere vores sortiment. Det indebærer også, at vi kigger på hvor vi kan blive endnu skarpere i forhold til ansvarlighed og her falder buræg altså ind under".

Glæde hos Dyrenes Beskyttelse

"Det glæder mig, at Aldi Danmark har udfaset buræg allerede to år tidligere end planlagt. Erfaringer viser, at mange tager hoppet fra buræggene til øko-æg, hvor forholdene for dyrene er markant bedre. Derfor kommer det her tiltag til at betyde bedre dyrevelfærd for rigtigt mange høns", siger Britta Riis, Direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Aldi er allerede i fuld gang med, at udfase skjulte buræg i forarbejdede fødevarer og målsætningen er, at det skal være gennemfært senest ved udgangen af 2020.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle