Aldrende mejetærsker fortsatte i høsten trods brand

Hos Stauning Agro var ikke mindre end tre mejetærskere i marken.

Ved Stauning i Vestjylland ligger Stauning Agro, som ejes af Frands Larsen. 

Bedriften har 800 søer i fullline produktion, og her til kommer 1050 hektar, fortæller Steffen Brandt, der er ansat på bedriften.

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

- De 40 er præbasis kartofler, og så er resten korn til grise og lidt salgsafgrøder i form af frøgræs og lidt stivelseskartofler, siger Steffen Brandt. 

Til høsten i år var der ikke mindre end tre mejetærskere igang på Stauning Agros marker. 

- Vi havde en Ideal T7 på prøve, så har vi selv en New Holland tærsker, og så har vi så også lånt en gammel TX66, så det var jo sjovt at kunne køre med tre maskiner, fortæller Steffen Brandt og tilføjer at det er utroligt at TX66´eren stadig kører, da der har været ild i den. 

- Vi har brugt en enkelt pulverslukker oveni den. Den er jo rigtig gammel, så der var noget ledningsnet der syntes at det skulle til at smelte. Så da vi tømte den af bakkede piloten væk. Men da han skulle fremad ville den ikke. Han talte i telefon med piloten i den anden mejetærsker, som så sagde at der kom røg, fortæller Steffen Brandt. 

Mejetærskeren blev dog slukket uden videre dramatik, og Skjern Maskincenter fik den aldrende tærsker til at køre igen, så høsten kunne komme i hus. 

- Vårbyggen har gået rigtig dint, vi har nok syv ton i snit. På vores sandjord er det vist godt nok. Hveden har egetnlig også givet okay. Vårhveden har ikke været alt for god, men vi tror det skyldes, at vi pløjede gyllen den, og det har udfordret kornet. Det må man lære af, siger Steffen Brandt. 

Bedriftens frøgræs har leveret høstens overraskelse, med en rajgræs af sorten Mathilde. 

- Vi har høstet det samme i den, som vi gjorde sidste år. Men der havde vi det dobbelte areal. Den var vi sådan rimelig tilfredse med, konstaterer Steffen Brandt

Med de indsendte fotos deltager Steffen Brandt i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle