Alle ansøgere får økologisk arealtilskud i 2018

Landbrugsstyrelsen kan give tilsagn til økologisk arealtilskud til alle ansøgere i 2018. Der er søgt tilsagn om økologisk arealtilskud til ca. 39.000 ha.

I alt har ca. 1070 danske landmænd søgt nyt tilsagn til økologisk arealtilskud til knap 39.000 ha. Det svarer til et beløb på ca. 310 mio. kr., som landmændene får udbetalt over de kommende fem år.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Størstedelen af de 39.000 ha opfylder kravene for at få det særlige omlægningstillæg, som gives til arealer, der omlægges fra konventionel til økologisk jordbrug.

"Opgørelsen viser, at der er gang i en markant udvikling i erhvervet, hvor flere og flere landmænd viser interesse for at komme i gang med økologien”, siger Hans Erik Jørgensen, formand for økologi-sektionen hos Landbrug & Fødevarer, der fortsætter:

“Det gør de både, fordi økologi er en spændende faglig udfordring som landmand, og fordi de kan se, at der er mulighed for at udnytte det potentiale, vi har både herhjemme og internationalt med voksende salg af økologiske varer."

I gang med behandling nu

Fristen for at søge nyt tilsagn til økologisk arealtilskud udløb 3. september 2018, og vi er i gang med at behandle ansøgningerne nu.

"Med dette års søgning til økologisk arealtilskud kan vi forvente en yderligere stigning i det samlede økologiske areal i Danmark. Den seneste opgørelse af det økologiske areal fra maj 2017 viste et samlet økologisk areal på godt 245.000 ha", lyder det fra Landbrugsstyrelsen.

Ordningen økologisk arealtilskud er en del af det danske Landdistriktsprogram og er medfinansieret af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Opdateret 15/10 kl 11:00 med kommentar fra Hans Erik Jørgensen.

Faktaboks

 Dette er der søgt til:

  • Samlet ansøgt areal: 38.897 ha
  • Omlægningstillæg: 36.288 ha
  • Tillæg for reduceret kvælstoftilførsel: 17.302 ha
  • Frugt- og bærtillæg: 430 ha

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle