Alle maskinerne kom i brug samme dag

Der var gang i alle maskinerne, da byghøsten blev skudt i gang hos Skåphusgård.

"Er halmen tør nok, presses den samme dag. Denne dag er både mejetærsker, en vogn der kører korn fra og to bigballepressere i marken"

Sådan skriver Tove Ørskov Sørensen til sit indsendte billede byghøsten, der skal leveres direkte til foderstoffen. 

Det er på Skåphusgård, der ligger i Sunds ud for Herning, at effektiviteten er i top. Bedriften ejes af Tove Ørskov Sørensen og hendes mand, Mourits Dam Sørensen. 

Alle maskinerne kom selvfølgelig i brug, når det skal gå stærkt mellem regnbygerne. Parret høster både med en Massey Ferguson 40 og en New Holland 9090 Plus, alle traktorene er fra New Holland og presserne er fra Massey Ferguson og New Holland. 

Da Tove Ørskov Sørensen indsendte billederne i sidste uge, var parret endnu ikke færdige med høsten.

"Det skyldes at det regner næsten hver dag. Vi mangler at høste 20 hektar byg og 40 havre. Vi har haft 220 hektar korn i alt. Desuden mangler vi at få presset meget halm," forklarer hun og fortsætter: 

Agritechnica: 10 traktorer du ikke ser mange af i DanmarkMaskiner 17. november · 09:44

"Når halmen er presset bliver den hentet på store vogne eller på vores lastbil og kørt hjem til vores haller til halm. Her bliver det ved hjælp af en teleskoplæsser stablet til seks ballers højde."

Parret driver et planteavlslandbrug med korn, melkartofler til Karup Kartoffelmelsfabrik, og opkøb af halm. 

Med de indsendte billeder deltager parret i Skyd høsten bedst. Her kan de både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu