Alt blev endevendt efter sønnen overtog

46-årige Carsten Nielsen har overtaget familiens kreaturslagteri i Herlufmagle. Men han gør bestemt ikke alle ting, ’som far plejede’. Tværtimod.

Hvis ikke Carsten Nielsen kendte sit slagteri i forvejen, så gør han det nu. For samtlige kvadratmeter, kunder, aftaler og produkter er det seneste år blevet endevendt. Og meget af det er vendt på den anden ende, hvis man skal tro den 46-årige arvtager af Mogens Nielsen Kreaturslagteri A/S i Herlufmagle.

»Det hele trængte til en ordentlig effektiviseringsrunde. Mine forældre har gjort det sådan i mange år, men nu har vi været alt igennem, helt ned til telefoner og forsikringer. Jeg har også skiftet ud i kundeporteføljen, for jeg kunne se, at vi kunne tjene flere penge ved at skifte«, fortæller han.

Carsten Nielsen er fjerde generation i kreaturslagteriet og tydeligt stolt over den arv og tradition, der er i virksomheden. Men han er helt afklaret med, at der skal udvikles - også på de hellige køer.

Derfor har han også sat gang i udvidelser og ombygninger for et sted mellem 15 og 20 mio. kr. En ret markant investering for virksomheden, der har en balance på knap 20 mio. kr. og årligt omsætter for omkring 180 mio. kr.

»Jeg gør det, fordi det er det, der skal til for at overleve. Jeg har måske 25 år at drive virksomheden i, og markedet forandrer sig hele tiden«, siger han.

Slut med håndblanding

Planen er at udvide med ekstra køle- og fryserum samt pakkeri og så ombygge skærestuen, så løntunge og fysisk krævende arbejdsgange kan automatiseres. Det skal tjene investeringen hjem igen.

»Vi skal have fjernet flaskehalsene. Og jeg forventer, at vi vil tjene flere penge, end vi gør nu. I dag laver vi meget småkød, som vi blander med hænderne og kører rundt med i vogne. Det er manuelt, tungt, besværligt og bøvlet«, mener han.

Tæt på mekka

Et andet mål med byggerierne er at kunne forædle mere, blandt andet producere dry aged kød, forme burgerbøffer og indfryse samtlige biprodukter til eksportsalg.

»Men vi har jo også et regulært restaurationsmekka i København, kun en time herfra«, siger han og forklarer, at han har valgt flere grossister fra for i stedet at komme tættere på kunderne og dermed spare et handelsled

Én ting vil Carsten Nielsen dog aldrig ændre på:

»Vi er kendt for, at vi leverer ens kvalitet hver gang og, at kunderne fik den kvalitet, de har bestilt og betalt for. En aftale er en aftale«, siger han.

Faktaboks

Fjerde generation i 105 år gammelt slagteri

  • Carsten Nielsen er fjerde generation i Mogens Nielsen Kreaturslagteri A/S fra Herlufmagle. Han overtog sidste år efter sin far, Mogens Nielsen, der døde i en alder af 75. 
  • I år fylder slagteriet 105 år. 
  • 35 medarbejdere slagter 400 kreaturer om ugen, 20.000 årligt. Målet er at udvide dette med 50 dyr ugentligt over de næste år.
  • Bygger ud for mellem 15 og 20 mio. kr. de næste år.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle