Alternativet afliver flertal for advokatvurdering af Minksag

Søndag bakkede Alternativet op om at få lavet en advokatvurdering, men nu har partiet ændret holdning. Fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) kan meget vel slippe for en advokatvurdering af Minkkommissionens beretning.

Før valget ville Alternativet have en advokatvurdering, men det har partiet ændret holdning til nu, skriver Jyllands-Posten.

Det betyder, at der ikke umiddelbart er flertal for at få en vurdering af, om Mette Frederiksen kan stilles til ansvar i en mulig rigsretssag.

Franciska Rosenkilde, politisk leder for Alternativet, siger til Jyllands-Posten at "spillepladen" er ændret efter valget.

- Jeg siger partiets holdning nu, siger Franciska Rosenkilde.

Så sent som søndag skrev partiets politiske ordfører, Torsten Gejl, ellers på Twitter, at Alternativet støtter en advokatvurdering.

- Det støtter vi. I gennemsigtighedens navn om jeg så må sige, skrev han.

Uden Alternativet er der 89 mandater bag en advokatundersøgelse, som Venstre, De Konservative, Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Moderaterne bakker op om.

Dermed er Alternativet med de 6 mandater, som partiet har fået, tungen på vægtskålen.

Jyllands-Postens journalist forsøger at få Franciska Rosenkilde til at uddybe partiets holdning.

- Det er, at vi var med på en advokatundersøgelse før sommerferien, De Radikale valgte at udskrive valg, danskerne har talt – ny spilleplade – så det er ikke på nuværende tidspunkt et ultimativt krav, siger hun.

Før sommerferien kom Minkkommissionen i sin beretning med hård kritik af Mette Frederiksens og den daværende etpartiregerings rolle i Minksagen.

På det tidspunkt valgte De Radikale at frede regering for en advokatvurdering. I stedet valgte partiet at true med mistillid, hvis Mette Frederiksen ikke udskrev valg inden for tre måneder.

/ritzau/

 

Emneord

minkkommissionen

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle