Amerikansk landbrug kræver beskyttelse på betegnelsen »kød«

Laboratoriedyrket eller plantebaseret kød må fremover ikke kalde sig kød, mener nyt initiativ fra to amerikanske organisationer.

Kød må kun kaldes kød, hvis det er vokset op på en gris eller et stykke kvæg og derefter slagtet.

Sådan mener de amerikanske landbrugsorganisationer National Farmers Union (NFU) og US Cattlemen’s Association. Derfor kræver lobbyorganisationerne nu, at det amerikanske landbrugsministerium indfører beskyttende regler for betegnelsen kød.

»Vi er bekymret over den nylige introduktion af fødevarer baseret på alternative proteinkilder, der bliver pakket og markedsført som kød«, lyder det fra Roger Johnson, præsident i National Farmers Union.

Han understreger, at man ikke er imod alternative kilder til protein som for eksempel produkter baseret på planter eller insekter eller kød, der bliver groet i et laboratorium.

»Men vi har den overbevisning, at alle fødevarer skal have en tydelig mærkning, så forbrugerne kan tage informerede valg, og så producenter kan differentiere deres produkter,« udtaler han til AFP.

Organisationerne ønsker, at de syntetiske produkter, der anvender dyreceller, og ofte betegnes som in vitro-kød, bio-kød eller dyrket kød, også bliver forbudt at anvende betegnelsen oksekød.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle