Amerikansk landbrug sveder efter Trump-udmeldinger
130 små og store landbrugsselskaber i USA har været i gang med brevskriverier til det Hvide Hus for at minde Trump om det amerikanske landbrugs store afhængighed af eksport.

Af Troels Schmidt, analytiker, Agrocura

Indtil videre har landbruget i USA vel betragtet Trump som en ven. Men Trump ønsker at rusker op i handlesaftaler og har lagt sig ud med Mexico og til dels Kina.

Mexico meldte i går ud, at de ikke har i sinde at bøje af, og ministre begynder at tale om at forlade den Nordamerikanske frihandelsaftale Nafta som mulig konsekvens. Mexico er det tredjestørste marked for USA's landbrugsprodukter, så de amerikanske farmere er ved at vågne lidt op.

Samtidig kan det amerikanske landbrug se Trump trække linjerne hårdere og hårdere op overfor Kina med beskyldninger om valutamanipulation og advarsler om kommende importtold. Kina er USA´s største landbrugskunde.

Senest har Trump meddelt, at indføringerne af de seneste ændringer af bioethanol-mandatet skal stilles i bero.

På bare få dage har landbruget i USA fået noget at tænke på, og der er allerede 130 små og store landbrugsselskaber i USA, som har været i gang med brevskriverier til det Hvide Hus for at minde Trump om det amerikanske landbrugs store afhængighed af eksport.

Nå ja...den enes død er den andens brød. For skulle USA rode sig ud i et eksportproblem for landbruget, så kan det vel give nye kunder i butikken her i Europa.  
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.