Amerikansk landbrugsgigant forventer fortsat stor kinesisk importaktivitet

ADM, en amerikansk landbrugsgigant gode resultat er især trukket op af den gode aktivitet på eksportmarkedet til Kina. Stort amerikansk majssalg til Kina understøttede kornmarkedet og canadiske canola-frø når nye højder og trækker rapsfrøene med opad.

Fornyet kinesisk importappetit sendte i går kornmarkedet i vejret. Markedet er vendt tilbage til at fokusere på fundamentalerne, med stramme forsyninger. Inden den amerikanske åbning i går annoncerede USDA et stort salg til Kina på 1,36 mio. tons majs.

Der er rygter om salg på yderligere 600.000 tons, som dog ikke blev annonceret – spændende om de bliver bekræftet i dag, onsdag.

Salget satte blus under afgrødemarkedet og sendte den amerikanske majs fire procent højere, og trak hvedemarkedet højere i sympati.

De positive undertoner fra tirsdag er fortsat henover natten, hvor den amerikanske majs og hvede stiger yderligere i niveauet en procent. Det betyder at den amerikanske majs har indhentet den seneste korrektion og handler på sæsonens højeste niveau.

De øgede protektoniske eksportrestriktioner fra blandet andet Rusland og Ukraine, ser ud til kun marginalt at køle priserne af indenlands, mens regningen i høj grad ender hos de store importører, der ikke har andre udveje end at bide til bollen til højere prisniveauer.

ADMs resultat trukket op af kinesisk import

Den amerikanske landbrugsgigant ADM aflagde i går et bedre end ventet regnskab, og det gode resultat er især trukket op af den gode aktivitet på eksportmarkedet til Kina. Selskabets direktør udtalte i samme forbindelse at man forventer flereårige stigninger i den kinesiske appetit på afgrøder, herunder at de estimeres at importere 25 mio. tons majs, fordi de kinesiske majslagre er meget lavere end der rapporteres.

”Verden har brug for en brasiliansk sojaproduktion på 140 mio. tons, hvilket ikke kommer til at ske”
udtalte direktøren og fortsatte;

”ADM ser en forsyningsbalance der vil forblive stram de næste 18-24 måneder”.

regn skaber problemer i BRasilien

Mens det i Sydamerika først var for tørt, så skaber større mængder regn nu store forsinkelser for brasilianske sojabønnehøst. Blot en procent af de brasilianske sojaarealer estimeres høstet, betydeligt lavere end gennemsnittet.

Imidlertid fortsætter skibe med at hobe sig op, og en rekord tonnage på 6,3 mio. tons venter på at blive lastet, og den ventes fordoblet i løbet af den næste måned.

Den sene sydamerikanske høst risikerer at give store flaskehalse med stramme amerikanske forsyninger. De amerikanske farmere estimeres allerede at have solgt 82-87 procent af produktionen fra den seneste sojahøst, og det efterlader ikke mange naturlige sælgere, før mejetærskerne begynder at rulle ud på markerne i Sydamerika.

prisstigninger i canolafrø

De canadiske canolafrø lagde fra åbningen i går ud med en limit-up bevægelse – den største tilladte daglige prisstigning, inden de senere på eftermiddagen opgav lidt af prisstigningen. Det ændrer dog ikke på, at vi skal tilbage til 2008 for at se et lignende prisniveau.

Det er et generelt forsyningsunderskud blandt oliefrøene/rapsolie der fortsætter med at understøtte markedet, sammen med nye prisstigninger til både solsikke- og sojaolien. Palmeolien begynder på den baggrund igen at blive supporteret, og kombinationen giver tro på en højere åbning til rapsfrøene i dag.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle