Analyse: Flere unge skærer ned på kødet

Det er blevet trendy at blive deltidsvegetar, også kaldet fleksitar, blandt danske unge. Det viser en undersøgelse som Kanter Gallup har lavet for Landbrug & Fødevarer. Det skriver DR.

Kødfrie alternativer til lørdagskyllingen og hakkebøffen efterspørges  især blandt de 18 til 35-årige, hvor op mod hver tiende betegner sig selv om ’fleksitar’, altså bevidst fravælger at spise kød på nogle dage.

Det viser en ny repræsentativ undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for brancheorganisationen Landbrug og Fødevarer. Det skriver DR.

Det er især unge i de større byer, som har taget kødfrie alternativer som plantefars til sig.

Salget af vegetariske og veganske produkter steg med mere 35 procent fra 2016-17 blandt landets største supermarkedskæder. Og forventningen er, at tendensen fortsætter.

 

Faktaboks

Veganer Lever plantebaseret og søger så vidt muligt, udover kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og biprodukter fra slagtning, at undgå animalske produkter som mælk, æg, ost, læder, pels, uld, honning, produkter testet på dyr, m.v.

Vegetar Lever af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø mv.) med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg. Vegetarer spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.

Veganer Lever plantebaseret og søger så vidt muligt, udover kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og biprodukter fra slagtning, at undgå animalske produkter som mælk, æg, ost, læder, pels, uld, honning, produkter testet på dyr, m.v.

Pescetar Supplerer sin plantebaserede kost med fisk, men ikke spiser andre typer kød.

Fleksitar Spiser hovedsageligt vegetarisk, men også kød ind imellem.

Kilde: Dansk Vegetarisk Forening

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle