Analytiker: Håbet om øget efterspørgsel på svinekød stiger

Flere europæiske lande vejrer morgenluft efter hård nedtur for svinenoteringerne. Kina og USA kan på hver sin måde gavne den europæiske svinesektor.

Stabilisering af svinenoteringerne er igen en realitet på det europæiske svinemarked, og der er endda tegn på optimisme.

Det er meldingen fra Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, tidligere på ugen.

Optimismen kommer af, at der er lempelser og åbninger af restauranter igang, og det får håbet om efterspørgselsimpulser til at vokse.

I Tyskland er udbuddet ikke specielt stort, og i en tid uden corona vil udbuddet knap kunne dække efterspørgslen. Markus Fiebelkorn melder, at der er forlydner om, at slagteaktiviteten i Tyskland flere steder er på et sædvanligt højt niveau igen.

Onsdag gik den tyske slagtesvinenotering da også frem med seks eurocent. En helt ny retning efter store prisfald de seneste uger.

Også Spanien, der har været lagt ned af coronasmitten, er angiveligt på vej mod mere normale tilstande.

"Selvom slagtekapaciteten i det ellers populære ferieland er begrænset gennem forebyggende tiltag og sygemeldinger, har der i to uger været fastsat faldende slagtevægte. Derudover forlyder det, at prispresset fra kinesiske importører er mindsket", siger Markus Fiebelkorn.

Øjnene er rettet mod Kina

Mange europæiske markedsinteressenter har for tiden øjnene rettet mod netop eksporten til Kina, der har vist meget gode takter i starten af året.

Afsætningen til Kina kæmper EU som bekendt med USA om, men her er USA for tiden alvorligt stækket, fordi coronasmitten har lukket talrige slagterier, og mange producenter har været ned til at slå deres dyr ned.

"I USA bliver man p.t. mere og mere betænkelig hvad angår knaphed i svinekød til deres egen befolkning. I andet kvartal i år kan det ende med, at op imod syv millioner grise må slås ihjel som følge af krisen. To store slagterier reagerer netop på disse overvejelser. Smithfield udtalte, at de igen vil rette forarbejdningen af produkter mod hjemmemarkedet, og forarbejdningsvirksomheden JBS USA meldte ud, at de vil reducere svinekødseksporten", siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle