Analytiker: Kina og dollarkursen er nøglen til højere svinepriser

Det globale forbrug af kød er stigende. For danske svineproducenter er det især interessant, hvem der dækker kinesernes efterspørgsel.

Af Markus Fiebelkorn, analytiker, Agrocura

Det globale forbrug af kød stiger hvert år. I gennemsnit spiste en person 43 kg kød i 2013, ifølge FN. Det er cirka 10 kg mere end i 1990.

Den største andel har svinekød med 16 kg pr. person, mens fjerkræ udgør 15 kg og oksekød 9 kg. Især fjerkræ er blevet populært - i forhold til 1990 er forbruget næsten fordoblet. Forbruget af svinekød er steget med 23 procent i samme periode, mens forbruget af oksekød...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle