Analytiker: Ny nedtur for tyske smågrise er usandsynlig

Hos Danske Svineproducenter er der ikke nervøsitet over smågriseprisernes fald de seneste uger.

Selv om smågrisepriserne faldt otte euro på to uger, er det ikke sandsynligt, at nedturen fortsætter.

Det mener Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, der ikke er nervøs på vegne af smågriseproducenterne.

"Der er ingen grund til panik. Selvom smågrisenoteringerne er faldet markant i de seneste uger, er der ingen grund til at blive nervøs som smågriseproducent. For det første må man konstatere, at smågrisenoteringerne var på højt niveau i forhold til slagtesvinenoteringerne i begyndelsen af juli måned", siger Markus Fiebelkorn.

"For det andet er prisnedturen på smågrisemarkedet på denne årstid typisk for det sæsonmæssige mønster på smågrisemarkedet. Efterhånden har smågrisenoteringerne stabiliseret sig nu, og det er p.t. usandsynligt, at nedturen fortsætter, medmindre slagtesvinenoteringerne falder igen", fortsætter Markus Fiebelkorn på bagkant af, at Nord-West-noteringen forbliver i ro og fortsætter på 56 euro svarende til 454 kr. inkl. vægtregulering.

Færdig med ferie

Netop slagtesvinenoteringerne formodes at kunne stige igen.

"Efter to uger med faldende priser er den tyske slagtesvinenotering imidlertid steget igen med 30 øre i onsdags. En grund til noteringsstigningen var sandsynligvis den lavere daglige tilvækst i forbindelse med varmen i Tyskland. Ikke desto mindre forventer de fleste tyske markedsinteressenter, at prisstigningen ikke kun var midlertidig. Nye prispositive impulser forventes i forbindelse med månedsskiftet og den sluttende ferietid i Tyskland. Desuden bliver det tydeligere og tydeligere, at udbuddet på de internationale kødmarkeder aftager", anfører han.

Markus Fiebelkorn hæfter sig også ved, at svinepriserne i Kina er stigende - et forhold, der kan spille positivt ind på svinepriserne i Europa i den kommende tid.

Den tyske VEZG-smågrisenotering, der er forskudt af Nord-West-noteringen, indikerer, at Nord-West-noteringen i næste uge vil være uændret 56,00 euro (454 kr. inkl. vægtregulering).

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle