Analytiker: Svinekød handles til rekordpris i Kina - men prisfald kan være tæt på

De kinesiske priser på svinekød stiger og har nået over 50 kr. pr. kg., men der kan de få svært ved at blive, forudser analytiker Palle Jakobsen.

På trods af coronavirussen har priserne på svinekød nu nået rekordniveauet på lige over 50 kr. pr. kg. i Kina.

Det beretter Palle Jakobsen fra Agrocom.dk, der følger prisudviklingen nøje. Til grund for prisstigningerne ligger formentlig coronavirussens hærgen i Kina, der nu har kostet over 1100 mennesker livet. 

"Importen af svinekød til det kinesiske marked bliver nemlig begrænset af, at den kinesiske infrastruktur er påvirket af virusen, men på den anden side antyder de stigende priser jo også, at kineserne trods alt stadig er sultne efter svinekød, så når virus frygten tager af igen, fortsætter de sandsynligvis med at importere svinekød fra verdensmarkedet", skriver han i et blogindlæg.

Priserne nåede toppen omkring 51,50 kr. pr. kg. 

Men det frygtede prisfald i Kina kan vente lige om hjørnet, forudser Palle Jakobsen.

"Min forventning er, at priserne får svært ved at bryde over 51,50 kroner, og at vi i løbet af de kommende måneder får det nedadgående gennembrud", anfører han.

Det er blandt andet fordi amerikansk svinekød koster under ti kroner, og at produktionen af kød i Kina er stigende igen - blandt andet kyllingekød.

Når nedturen rammer, er den gode nyhed dog, at euroen falder i forhold til dollaren. Det betyder ikke nødvendigvis høje danske priser, men vil være en god gardering for bundniveauet, fremhæver analytikeren.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle