Analytikere: Amerikansk hvede er af usædvanlig god kvalitet

Amerikanske hvedekonditioner de bedste siden 2010, og så afventer markederne WASDE-rapporten.

Mandag aften meddelte USDA, at man estimerer, at 62 procent af den amerikanske vinterhvede forventes at have en hvede rating som værende good/excellent.

Tallet var det bedste siden 2010, og væsentligt højere end det langsigtede gennemsnit, som ligger på 47 procent.

Tilmed var andelen med den højeste rating noget højere end analytikernes gennemsnitlige forventning, som lå på 57 procent. Udmeldingen betyder, at der forventes rigeligt med hvedeforsyninger i USA, og fondene benyttede derfor muligheden for at sælge lidt ud af deres lange positioner forud for WASDE-rapporten, som offentliggøres i morgen.

Den amerikanske hvede faldt med godt en procent i går, og fortsætter faldet her til morgen. I modsætning hertil, så var der neutral til stigende prisudvikling i den europæiske hvede, hvilket blandt andet kan tilskrives meddelelsen om, at der forventes en nedgang i de franske hvedearealer i kommende sæson på 7,5 procent i forhold til indeværende, hvilket bringer dem ned på det laveste niveau i 17 år.

Puster til majsen

Hvor fondene trimmede deres lange positioner i hveden forud for WASDE, så agerede de omvendt i den amerikanske majs. Her blev short positioner lukket forud for rapporten, og det gav en længe ventet puster til majsen, som handler i de laveste niveauer siden 2016.

I forbindelse med WASDE bliver det interessant at følge udviklingen i de amerikanske slutlagre, hvor størrelsen kan give en indikation af om producenterne begynder at kigge mod andre afgrøder i kommende sæson. I så fald, så vil der med stor sandsynlighed komme en naturlig korrektion i forsyningsbalancen som tiden går.

Nedskæring holder hånd under priser

OPEC+ mødes i morgen for at diskutere den fremtidige strategi for alliancens olieproduktion. Der er en konstant sværm af rygter i forhold til den aftale, som de forventes at lande, men faktum er, at markederne fik sig en slem overraskelse, da alliancen brød sammen under mødet i starten af marts.

Det er stadigvæk udsigten til en betragtelig produktionsnedskæring der er med til at holde en hånd under priserne, men markederne er stadigvæk nervøse for, om parterne finder frem til en løsning. Energiministrene fra G20 mødes sandsynligvis fredag for blandt andet at skulle diskutere tilpasning af olieproduktion til de nye vilkår.

Udover WASDE, så kommer der i morgen også månedlig opdatering på produktionen af majs og sojabønner fra brasilianske CONAB.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle