Analytikere: Amerikanske eksporttal skuffede på afgrøderne

Eksporten af svinekød gårsdagens solskinshistorie. Stigende forventning til sydamerikanske udbytter 

USDA offentliggjorde i går deres ugentlige eksporttal for de amerikanske afgrøder og det var generelt en skuffende omgang markedet blev præsenteret for.

Det skriver Jyske Markets i fredagens afgrødekommentar.

For hveden havde markedet forventet et ugentligt salg på et sted mellem 20-30 mio. bushels, mens det faktiske salg endte på omkring 10 mio. bushels. Samme niveau som sojabønnerne, hvor markedet dog havde forventet en eksport i niveauet 22-27 mio. bushels.

Begge tal lå således langt under markedets forventning, og sojabønnerne endte da også dagen med et fald, mens den amerikanske hvede i en svingende session formåede at lukke marginalt højere i forhold til åbningen.

Netop hveden får i øjeblikket ekstraordinær støtte fra en kæmpe storm, som fejer hen over det centrale USA, medbringende både større snemængder og ekstrem kulde.

For majsens vedkommende lå forventningen på en ugentlig eksport i niveauet 21-25, og tallet endte lige over den nederste del af forventningerne, med en ugentlig eksport på 21,6 mio. bushels. Selvom tallet var lige over de laveste forventninger i markedet, så var det ikke nok til at holde hånden under majsen, hvor priserne var under pres det meste af dagen.  

Positiv overraskelse fra svineeksport

Eksporten af svinekød overraskede i går positivt med en massiv fremgang i forhold til ugen tidligere. Sidste uges eksport endte lige over 90.000 tons, og det skal ses i forhold til ugen inden, hvor man eksporterede 11.000 tons.

Af de 90.000 tons stod kineserne for import af godt 77.000 tons.

Endnu en konsekvens af afrikansk svinepest som har ramt landet, og taget en stor del af den af den indenlandske produktion ud af markedet. Den amerikanske svinenotering endte også med at stige i overkanten af en procent, dog efter at være steget med ca. tre procent omkring markedets åbning.

Der spekuleres nu på om den øgede eksport af amerikansk svinekød kan medføre en opblussen af det indenlandske forbrug af soja.

Opjustering af udbytter

Oveni de skuffende eksporttal fra USA kom i går også to produktionsopjusteringer fra henholdsvis Argentina og Brasilien.

Den argentinske råvarebørs hævede forventningen til sojabønneproduktionen så den kom på linje med USDAs forventninger på baggrund af en lidt længere sæson en normalt, mens CONAB hævede forventningerne til den Brasilianske majsproduktion 1.2 mio. tons til en samlet produktion på 94 mio. tons. 
 
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle