Analytikere: Argentina satser på eksport af sojaskrå til Kina i 2020

Der lander en WASDE-rapport i aften, der formentlig melder om nedskrivninger på udbytterne.

En af dagens store begivenheder er WASDE-rapporten, der offentliggøres i aften kl. 18.00 dansk tid.

Mens ugen startede med prisstigninger og gevinsthjemtagning/short covering, var aktiviteten i går mere
afdæmpede, og afgrødemarkedet lukkede overordnet lavere.

Det skriver Jyske Markets.

For sojabønner skal rapporten virkelig overraske, for at sparke til priserne i opadgående retning. Brasilianske bønner er fortsat kinesernes favorit, og det kommer til udtryk i store præmier på brasilianske varer kontra noteringen i Chicago.

Den argentinske landbrugsminister udtalte i går, at det endnu vil vare måneder, før der er udsigt til, at Argentina kan eksportere sojaskrå til Kina. Men den argentinske crush-industri er positive på et gennembrud og estimerer at de i 2020 kan eksportere 2,3 mio. ton sojaskrå til Kina.

Udbyttejusteringer på majs

Forventningerne til aftens rapport er udbyttenedjusteringer for den amerikanske majs fra 169,5 til
166,9 bushels/acre, og for de amerikanske sojabønner fra 48,5 til 47,1 bushels/acre. USDA er yderst konservative i deres ændringer, hvilket vi så konsekvenserne af i sidste måned.

Med gunstige vejrforhold skal man derfor passe på med at være for pessimistisk med USDA’s tilpasninger denne måned.

Imidlertid sænkede de overraskende estimaterne for de amerikanske majskonditioner med tre procentpoint mandag aften, og det er de første indikationer på, at estimaterne i et eller andet omfang sænkes i aftens rapport. 

KINA fritager 16 amerikanske varer for told

Makroøkonomisk er positive nyheder på handelsfronten her til morgen medvirkende til at løfte stemningen, efter det kinesiske handelsministerium i går valgte at fritage 16 amerikanske varetyper for told på 25 procent.

Som nævnt i gårsdagens kommentar var landbrugsvarer ikke iblandt toldfritagelserne. Henover natten har Trump udskudt næste toldforhøjelse på kinesiske varer fra 1. til 15 oktober, hvilket skaber optimisme forud for næste runde forhandlinger. Vi ser dette som et spil fra galleriet som så mange gange tidligere.

I oliemarkedet har fyringen af USA’s nationale sikkerhedsrådgiver, åbnet op for nye forhandlinger med Iran. Den iranske olieeksport er for øjeblikket omfattet af amerikanske sanktioner, der betydet at eksporten er halveret. Hvis Trump angiveligt overvejer at mildne sanktionerne mod Iran, kan det betyde at iransk olie igen kan flyde ud på verdensmarkedet. Det satte sig prompte i olieprisen, der lukkede 2,5 procent lavere.

En anden af dagens helt store begivenheder er rentemødet i den europæiske centralbank, hvor der er forventninger om en rentenedsættelse, et nyt opkøbsprogram og ændrede forventningerne til den fremtidige renteudvikling.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle