Analytikere: Kinesiske opkøbsrygter løfter prisen på majs

Analytikere hos Jyske Markets vurderer desuden at fokus i den kommende uge vil være op USDA og handelskrig. De rapporterer også om opadgående prispres på oliemarkedet, der er på vej mod tredje ugentlige stigning i træk på faldende lagre

Hvor blandt andet sojakomplekset og majs trak højere torsdag, så var tendensen i hvedemarkedet generelt mere retningsløst.

En større andel af handlerne i markedet er afventende forud for den kommende uges vigtige begivenheder, herunder næste fredags afgrøderapport fra USDA samt fortsættelsen af ´face-to-face´møderne mandag mellem USA og Kina, hvor forhandlingerne for alvor går ind i den afgørende fase.

Det skriver Jyske Markets.

En del af de seneste knaster, som har skabt bekymring for, om en endelig aftale overhovedet er et realistisk scenarie, vil antageligt skulle ses som mere velovervejet forhandlingstaktik blandt mastodonterne, og begge parter har da også uomtvisteligt store interesser i at nå til fælles enighed.

Fornyet spekulation omkring en snarlig tilbagevendende kinesisk appetit for amerikansk majs var i går med til at løfte priserne op gennem seneste range – bl.a. på rygter om, at Kina har behov for leverancer allerede i april.

Trods rygterne forbliver ubekræftede, så signalerer de højere spotpriser en stigning i efterspørgslen.

Samtidig så smitter store oversvømmelser i majsbæltet henover Midtvesten samt forventeligt yderligere nedbør de næste dage stadig af på købsinteressen blandt både fysiske indkøbere samt fonde.

Oversvømmelserne, som har hærget anselige arealer den seneste uge, kan ifølge statslige vejrtjenester vise sig at være første spæde signaler på en sæson, som kan blive den værste for oversvømmelser USA har oplevet i mange år.

Prispres på oliemarkedet

Det opadgående prispres i oliemarkedet fik onsdag ekstra næring, da friske lagertal fra det amerikanske energi agentur EIA viste det største fald i amerikanske råolielagre siden juli måned sidste år.

I kølvandet på offentliggørelsen har den amerikanske råolie WTI testet det højeste niveau siden november omkring 60 USD per tønde, mens nordsøolien Brent banker på mod toppen af det range, som har holdt hånden over markedet den seneste måneds tid – et niveau omkring 68 USD per tønde. Med nuværende niveauer er priserne på vej mod den tredje ugentlige stigning i træk.

En nylig rundspørge blandt analytikere og handlere foretaget af Bloomberg viser desuden, at en overvejende stor andel af de forespurgte er bullish på olieprisen.

Frygten for stigende indenlandske oliepriser i Rusland betyder, at man fra russisk side i øjeblikket kigger på at indføre eksportrestriktioner, således at virksomheder kun kan få tilladelse til at eksportere, såfremt de levere en vis andel af især diesel og benzin til hjemmemarkedet.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle