Analytikere: Mangel på regn skaber frygt for amerikanske afgrøder

Fokus er lige nu på på vejrmarkederne, hvor varmen begynder at have indflydelse på kvaliteten Palmeolien ser ud til at styrkes yderligere.

Med sommeren over os, og i øvrigt over resten af landene på den nordlige halvkugle, så higer vi ofte (i hvert fald herhjemme) efter de dage hvor himlen er blå og termometeret peger mod stranden.

For andre, for eksempel i USA, så er det der har været godt vejr for afgrøderne den seneste tid, nu så småt ved at blive en bekymring.

Manglen på regn skaber efterhånden frygt for, at tørken kan få indflydelse på afgrødernes kvalitet. AG Ressources forventer et fald i kvaliteterne good/excellent på to-tre procent. Derudover, så fik den tropiske storm Barry i fredags de amerikanske majs og sojapriser til at stige pænt.

Det skriver Jyske Markets.

Halvdelen af den amerikanske eksport af majs og sojabønner bliver afskibet fra havne langs Mississippifloden, og eftersom den rute som den tropiske storm forventes at tage går hen over floden, så er der bekymringer for hvorvidt det kan ende med at udfordre afskibningen af de to væsentlige afgrøder.

På den anden side, så kan en tropisk storm også give noget af den regn, som afgrøderne efterhånden også efterspørger.

Priserne på de amerikanske afgrøder er stigende mandag morgen – over en bred palette.

Fokus drevet af vejrmarkeder

Fokus i denne uge vil i høj grad være drevet af vejrmarkederne. Både for at få en indikation på hvorvidt vi kommer til at se væsentlige nedjusteringer af kvaliteten på især majs og sojabønner, men også på hvorvidt den tropiske storm Barry kan få indflydelse på markederne.

Palmeolien fortsætter med at holde stand over 1900 MYR/Ton, og styrkes her til morgen yderligere – på trods af, at seneste opdatering på de indonesiske palmeolielagre viste en stigning fra 3,18 mio. tons i april til 3,53 mio. tons i maj.

Palmeoliens styrkelse er i høj grad drevet af sojaolien, som steg med tre procent i sidste uge. Præmien på sojaolie over palmeolie ligger på nuværende tidspunkt i niveauet 160 dollars, mod gennemsnitligt 114 dollars hen over det seneste år.

Hvad angår palmeolien, så har man fra Malaysiske side nu meddelt, at man senest til november vil indgive en klage til WTO, vedrørende EU's planer om at begrænse brugen af palmeolie, som tilsætning til bio-ethanol.

Malaysia håber på at kunne indgive klagen i samarbejde med Indonesien.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle