Andelsmejeri får bøde for forurening med spildevand

Bornholms Andelsmejeri er blevet idømt en bøde på 60.000 kr., efter et spildevandsudslip der resulterede i fiskedød i naturområdet Præstemosen.

En kollapset brønd hos Bornholms Andelsmejeri St. Clemens har betydet, at forurenet spildevand er løbet ud i naturområdet Præstemosen i Klemensker på Bornholm og har forårsaget fiskedød. 

Det er nu slået fast, idet Bornholms Andelsmejeri har fået en bøde på 60.000 kr. efter Bornholms Regionskommune anmeldte mejeriet for et spildevandsudslip. 

Det skriver Bornholms Tidendende ifølge AgriWatch. 

Brønden kollapsede i oktober 2020, og i december anmeldte kommunen mejeriet. Sagen er nu afsluttet med et bødeforlæg, der betyder at sagen er afsluttet uden for rettens sale.

Mejeridirektør Per Olesen udtaler til mediet, at man har valgt at betale bøden uden modsigelse.

"Vi havde på fornemmelsen, at der efter anmeldelsen ville komme en bøde. Sådan er det jo. Laver du en forurening, må du stå til ansvar for den, og det har vi så gjort nu ved at betale bøden".

Per Olesen har tidligere forklaret til landbrugsavisen.dk, at forureningen skyldtes en kollapset brønd.

"En af vores brønde var kollapset i oktober, og der steg vand op, som er gået i en udledningssø og derefter er løbet ud i en anden sø", har direktøren tidligere forklaret.

"Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at det er sket, og vi har gjort alt vi kunne for at hindre, at det sker igen", lød det dengang fra Per Olesen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle