Andeslagteri overvejer sag mod Fødevarestyrelsen efter fejl-kontrol

Dan Duck overvejer at stille et erstatningskrav mod Fødevarestyrelsen efter en rapport med fejl betød mindre julesalg for slagteriet.

Negativ omtale af andeslagteriet Dan Duck stoppede fuldstændig julesalget af slagteriets økologiske ænder, fortæller Dan Ducks direktør og medejer Hardy Eskildsen. Det skriver Økologisk.

Fem dage før juleaften offentliggjorde Fødevarestyrelsen en kontrolrapport fra slagteriet, hvor de beskrev problemer med hånd-hygiejnen hos medarbejderne.

Selvom rapporten nu er trukket tilbage, da man opdagede fejl fra Fødevarestyrelsens side, har det betydet et stort økonomisk tab for slagteriet:

"Salget gik totalt i stå 19. december, lige midt i vores vigtigste højsæson, og siden har vi ikke solgt så meget som ét andelår eller -bryst til dagligvarekæderne. Det har kostet os rigtig mange penge", siger Hardy Eskildsen til mediet.

Han er i øjeblikket ved at regne på, præcis hvad den fejlbehæftede rapport har kostet slagteriet, og overvejer nu at søge erstatning for det tabte julesalg - og effekten af den dårlige omtale, som også risikerer at påvirke salget negativt i 2020.

Fødevarestyrelsen har ikke ønsket at kommentere det mulige erstatningskrav, men har beklaget over for virksomheden.

I rapporten stod blandt andet, at kun halvdelen af medarbejderne vaskede hænder, men det har vist sig formentlig at være forkert, da der både var en håndvask i stueetagen og på første sal, mens Fødevarestyrelsens medarbejdere kun kontrollerede den ene. Det har de nu erkendt er en fejl.

Derudover har tidligere rapporter vist spor af andeafføring på to ænder, men den fejl skulle ifølge direktøren også være rettet på slagtelinjen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle