Ansøgningsfrist for arealstøtte udskudt

Set i lyset af det seneste nedbrud i Tast-selv har Landbrugsstyrelsen besluttet at forlænge ansøgningsfristen for arealstøtte til fredag efter påske. Det giver kunderne bedre tid at gøre ansøgningerne færdige, men kommer også til at rykke en række øvrige frister. Få et samlet overblik her.

Performance og stabilitet i Tast selv-service har desværre været meget svingende i dette års ansøgningsrunde, og en IT-fejl hos Statens IT i nat betød, at det ikke var muligt at arbejde i Tast selv-service i et længere tidsrum.

"Så lang en lukning, så sent i perioden gør, at vi har besluttet at udskyde ansøgningsfristen, fortæller Landbrugsstyrelsens direktør, Jette Petersen i en pressemeddelelse.

"Det er en svær beslutning, fordi det samtidig kommer til at betyde, at flere andre frister vil blive påvirket, men vi gør vores bedste for at minimere de effekter, det kan have for sagsbehandlingen", siger Jette Petersen.

Sådan er de nye frister

  • 26. april - Frist for rettidig indsendelse af fællesskema og skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder
  • 21. maj - Frist for forsinket indsendelse af fællesskema
  • 21. maj - Frist for ændring af fællesskema.
  • 21. maj - Frist for indsendelse af ændringer til markblokke. Send dog senest 6. maj, hvis du vil være sikker på at få rettet din markblok senest 21. maj.

Vær dog opmærksom på, at vi ikke kan godtage en ansøgning om tilskud til Målrettet kvælstofregulering efter 26. april 2019.

Ansøgningsrunde for nye miljø- og økologitilsagn flyttes også

Som noget nyt indfører Landbrugsstyrelsen i år en særskilt ansøgningsrunde for at søge nyt tilsagn eller gentegning af miljø- og økologitilsagn.

"Vi skal bruge tid på at forberede denne ansøgningsrunde, og dette afhænger af, hvornår ændringsfristen for fællesskemaet er", lyder det.

Ansøgningsrunden bliver derfor sådan:

  • 11. juni – ansøgning om nyt miljø- og økologitilsagn åbner
  • 23. august – ansøgningsfrist for nyt miljø- og økologitilsagn
  • 23. august – frist for ændring af markblokke med nyt tilsagn. Send dog senest 12. august, hvis du vil være sikker på at få rettet din markblok senest 23. august.

I forbindelse med ændringerne nedjusterer vi vores sagsbehandlingsmål for tilsagn til økologi og plejegræs til 85 procent. inden årsskiftet.

Bekendtgørelse med nye frister er på vej

Styrelsen er i gang med at udarbejde en ændringsbekendtgørelse med de nye frister.

"Vi retter vejledninger og hjemmeside, så hurtigt vi kan".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle