Ansøgningsrunde for miljøteknologi rykket til 2022

Landbrugsstyrelsen har valgt at udsætte årets ansøgningsrunde for miljøteknologi til 2022.

Indtil sommer er 20 medarbejdere hos Landbrugsstyrelsen udlånt til Fødevarestyrelsen , og blandt andet derfor har Landbrugsstyrelsen tidligere i år meldt om forlængede sagsbehandlingstider på en række støtteordninger. 

Nu melder Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse, at man har valgt at flytte ansøgningsrunden for miljøteknologier, der skulle være åbnet i efteråret, til foråret 2022.

Det sker for at prioritere de landmænd, der allerede har fået tilsagn om støtte gennem andre ordninger.

"Dermed kan Landbrugsstyrelsen prioritere de kunder, der allerede har tilsagn på andre ordninger, og give dem mulighed for hurtigere at indsende ansøgninger om projektændringer til deres tilsagn og udbetalinger af deres tilskud", står der i meddelelsen.

"Når 2021-runden udskydes til foråret 2022 får vi mulighed for at åbne en robust ordning, hvor nye kunder nemt, enkelt og til tiden kan søge om tilsagn, ændringer og udbetaling", skrives der videre. 

I 2022 bliver formentlig en bred ordning, hvor man kan søge støtte flere sektorer. Når det politisk er besluttet, hvilke sektorer og indsatsområder ordningen støtter, vil Landbrugsstyrelsen melde det ud.

Miljøstøtteordningen er en del af Det danske landdistriktsprogram 2014-2020, der er forlænget til 2022. Formålet er blandt andet at give tilskud til investeringer i nye teknologier, der kan være med til at forbedre landbrugets konkurrenceevne og styrke indsatsen for klimaet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle