Antallet af konkurser det laveste i fire år

I august måned var der kun to konkurser, ifølge Danmarks Statistik.

I august måned var der, ifølge Danmarks Statistik, kun to konkurser i kategorien "Landbrug, fiskeri og skovbrug," hvor landbrug traditionelt står for de fleste.

Vi skal helt tilbage til august måned 2013 for at finde et tilsvarende lavt antal konkurser.

De seneste konkurstal for august måned indikerer, at de gode priser på mælk og svinekød nu for alvor slår igennem, forklarer erhvervsøkonomisk chef hos Seges, Klaus Kaiser.

"Det er absolut glædeligt, at antallet af konkurser falder, da det har store personlige omkostninger for de berørte familier. Samtidig er det typisk forbundet med store tab af værdier for både landmanden og hans samarbejdspartnere", siger han.

I juli måned var der otte konkurser

Det hidtil laveste antal konkurser, de seneste 12 måneder, var i december måned 2016, hvor der var 6 konkurser.  

Seges forventer forventer, at højkonjunkturen - med stigende priser på mælk og svinekød - fortsætter i resten af 2017 og ind i 2018, og at antallet af konkurser vil fortsætte med at falde - dog i et lavere tempo.

"Løbende 12 måneder er vi nu nede på 138 konkurser mod 210 i efteråret 2016, og faldet vil fortsætte året ud. Eftersom vi forventer, at højkonjunkturen i store dele af landbruget vil fortsætte et godt stykke ind i 2018, venter vi ligeledes, at antallet af konkurser fortsætter ned i 2018", siger Klaus Kaiser.

Dog vil der stadig være landmænd, som vil være påvirket af voksende gæld, påpeger han.

"Der er desværre fortsat en gruppe landmænd, som er kørt uhjælpeligt fast på grund af tidligere års indtjeningskrise og voksende gæld. Derfor vil der fortsat være en del landmænd, som bliver ramt af konkurs. Et forsigtigt skøn lyder på ca. 120 konkurser i år, faldende til under 100 konkurser i 2018," siger Klaus Kaiser.

Opdatering kl.16.00: Klaus Kaisers kommentarer

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle