Antallet af konkurser i landbruget udvikler sig som forventet

Udviklingen i landbrugets økonomi i 2019 giver sig udslag i et fortsat faldende antal konkurser. Bedste ser det ud for svineproducenter.

Antallet af konkurser i landbrug, skovbrug og fiskeri i januar viste en nedgang til 12 mod 24 samme måned året før.

Det de seneste tal fra Danmarks statistik.

Målt som løbende 12 måneder er antallet af konkurser faldet fra 174 i december til 162 i januar. 

"Faldet i antallet af konkurser udvikler sig som forventet, og med den forsinkelse, der typisk er i konkursantallet i forhold til den økonomiske udvikling, afspejler den igangværende udvikling økonomien i 2019. Som det også ses af de mange regnskaber fra 2019, der løber ind i øjeblikket, var der tale om et godt år i alle sektorer, bortset fra mink. Naturligvis med svinesektoren helt i top", lyder det fra cheføkonom hos Seges, Klaus Kaiser i en skriftlig kommentar.

Og han ser overordenligt positivt på udviklingen fremadrettet.

"I de kommende måneder vil vi se et yderligere fald i antallet af konkurser målt som løbende 12 måneder. Vi er hastigt på vej ned under 150 på årsbasis, og det ventes at blive nået allerede inden sommer. Det er overordentlig positivt", siger han.

Ikke bekymret for Corona-virus

Klaus Kaiser mener ikke, at uroen omkring Corona-virussen vil indvirke på antallet af konkurser.

"Der er megen virak omkring Corona-virussen i øjeblikket, men selvom den vil påvirke udenrigshandlen og måske også kan påvirke priserne, vil det næppe påvirke antallet af konkurser. Hvis udviklingen i Corona følger tidligere virus-udbrud, så vil effekten være forholdsvis kortvarig, mens beslutninger om konkurs tages ud fra en langsigtet vurdering. Noget helt andet er det, hvis vi får svinepest inden for landets grænser, så vi krydser fingre for, at alle de foranstaltninger, der er foretaget, er tilstrækkelige", siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle