Arbejdsgivere: Beløbsgrænse på indkomst hæmmer landbruget

Arbejdsgiverforeningen GLS -A, mener af Socialdemokratiet overser store muligheder når de ikke vil fjerne beløbsgrænsen på udenlandsk arbejdskraft.

Forenklede regler og jobcentre i Sydeuropa skal gøre det nemmere at finde kvalificeret arbejdskraft for danske virksomheder.

Sådan lyder meldingen fra Socialdemokratiet med Mette Frederiksen i spidsen, der  vil oprette jobcentre i flere sydeuropæiske lande, for at afhjælpe den store mangel på hænder i de danske virksomheder.

Udspillet er blevet lanceret tirsdag ved et møde hos Dansk Industri.

Og Mette Frederiksen afviser samtidig at sænke den høje beløbsgrænse for borgere uden for EU.

Udspillet ærgrer Gartneri-, Land- og Skovbrugets arbejdsgivere (GLS-A), der mener, at udspillet overser store muligheder.

"Beløbsgrænsen på 418.000 kr. årligt forhindrer at danske landmænd kan ansætte arbejdskraft fra ikke-EU lande på overenskomstmæssige vilkår. Vi har brug for dygtige hænder. Det undrer os, at politikerne ikke giver grønt lys for, at vi kan ansætte udenlandske medarbejdere på overenskomstmæssige løn- og ansættelsesvilkår", siger direktør i GLS-A, Jens Bjørn Poulsen.

Arbejdsgiverforeningen mener, at ideen med jobcentre i Sydeuropa kun er den halve løsning.  

"Vi har brug for de bedste medarbejdere uanset nationalitet. Dansk fødevareproduktion har behov for arbejdskraft. Ved at sikre en produktion af danske varer, sikrer vi høj fødevarekvalitet med fokus på sundhed. GLS-As medlemmer vil have mulighed for at ansætte alle nationaliteter på overenskomstmæssige løn- og ansættelsesvilkår, så derfor er det beklageligt, at Mette Frederiksen fortsat vil opretholde den høje beløbsgrænse, som er til gene for de virksomheder, der skriger på kvalificeret arbejdskraft",  fortsætter Jens Bjørn Poulsen.

Han mener, at udenlandsk arbejdskraft bliver blandet sammen med problemerne med flygtninge.

"Det er meget beklageligt, for de har intet med hinanden at gøre. Baggrunden for at rejse til Danmark og motivationen for et job er helt forskellig hos de to grupper. Udenlandske medarbejdere fortrænger ikke dansk arbejdskraft. Mange udenlandske medarbejdere er med til at give en høj beskæftigelsesfrekvens blandt danskere. Lad nu virksomhederne, og ikke politikerne, bestemme nationaliteten på arbejdskraften, så længe det er til overenskomstmæssige løn- og ansættelsesvilkår", slutter Jens Bjørn Poulsen.

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle