Arbejdsulykke: Gyllegas sender otte personer på hospitalet

Giftige gyllegasser er sandsynligvis skyld i en arbejdsulykke, der har sendt i alt otte personer på hospitalet.

Otte personer er kørt på hospitalet efter en arbejdsulykke på en gård uden for Holstebro fredag eftermiddag.

De første fire personer blev fundet bevidstløse i en åbenstående gyllespalte over en gyllekanal i en svinestald. De er nu kørt på hospitalet og i stabil tilstand. De resterende fire er brandmænd, som deltog i redningen, der også er kørt til observation på hospitalet.

Bevidstløs af gasser

Ifølge vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi, Carsten Henriksen, er den første person gået ned for at udbedre en skade - formentlig en forstoppelse.

Her falder manden bevidstløs om formentlig af de giftige gasser. Et familiemedlem kommer til for at redde personen ud, men bliver også bevidstløs. Det samme gør det tredje og fjerde familiemedlem.

"Det er den helt klassiske historie, hvor en går ned for at redde de andre ud og også falder om - og så videre", siger vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi, Carsten Henriksen, til landbrugsavisen.dk.

Der er gårdejeren, hans kone og hans to forældre, som er blevet forgiftet af gyldegasser. To blev først meldt i kritisk tilstand, men alle fire er nu meldt stabile igen. Gårdejeren har det værst.

Derudover er også de fire brandfolk, der ankom til stedet i forbindelse med redningen, indlagt på grund af gasserne og frygt for forgiftning.

Arbejdstilsynet undersøger

Arbejdstilsynet ankom også hurtigt til gården, da der først blev meldt om risiko for, at nogen ville afgå ved døden. Om der er overtrådt nogle regler, vil politiet endnu ikke udtale sig om.

"Vi afventer den undersøgelse som Arbejdstilsynet laver", siger Carsten Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Flere politipatruljer, brandvæsnet og lægeambulancer har været på gården.

Politiet fik anmeldelsen om arbejdsulykken klokken 11.36, og kort tid efter arbejdede politiet sammen med arbejdstilsynet på stedet.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle