Arla-økologer har samme klima-belastning som konventionelle - men skal reducere hurtigere

Arlas økologer har besluttet at nå 2030-mål om klima-reduktioner allerede i 2028.

Arlas økologiske mælkeproducenter vil allerede i 2028 nå det mål om CO2-reduktion, som mejeriselskabet ellers havde fastsat til 2030.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet om, at Arlas danske Øko-serie nu bliver klimakompenseret, at økologerne har sat sig det mål.

Dermed skal også de danske økologiske leverandører allerede i 2028 have nedbragt deres udledning med 30 procent per kilo mælk i forhold til deres niveau i 1990.

- Hvorfor skal økologerne være hurtigere til at blive CO2-neutrale, når Arla har et samlet mål?

"Vi arbejder på at gøre vores plan om, hvordan vi reducerer, så stærk som muligt. Derfor har vi aftalt med vores økologiske landmænd, at de skal nå til de 30 procent reduktion to år tidligere end de konventionelle. Vi er i gang med at lave klimatjek, hvor landmændene laver en plan for, hvad de kan gøre på deres landbrug. Her sikrer vi, at landmændene får en stærk plan for, hvordan de kan reducere udledningerne på deres gård", forklarer Hanne Søndergaard.

- Normalt siger man jo, at økologerne har højere udledning. Er det derfor, at de skal skære ekstra hurtigt?

"De data, vi har fra vores klimatjek, viser, at vi har stort set samme udledning for økologer og konventionelle. Så det er måske en myte, at de har højere udledning. Med de data, vi har haft til dato, har det gennemsnitlige CO2-udledning per økologisk produkt været på niveau med de konventionelle", forklarer Hanne Søndergaard og tilføjer:

"Vi har meget effektive økologer i Danmark. Det viser vores data og det viser en række internationalle studier også".

Arla har som mål at blive samlet set CO2-neutral i 2050. Svensk Arla har dog - lige som økologerne nu også gør det - sat højere mål. Her skal hele forretningen være CO2-neutral allerede i 2045.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle