Arla-boss: Forvent stigende mælkepris - meget snart

Mælkeprisen lå yderst stabilt i 2019. I forretningen var volatiliteten dog stor, melder Arla-boss.

"Vi forventer en let stigende mælkepris. Det vil komme ud meget snart".

Sådan lød meldingen fra adm. direktør Peder Tuborgh fra Arla, da han onsdag formiddag præsenterede Arla-koncernens regnskab for 2019.

Svaret kom, da de fremmødte journalister spurgte til, om den yderst stabile mælkepris vil fortsætte i 2020. Det kom efter et 2019, hvor prisen, bortset fra valutakorrektioner på få ører, faktisk lå fast fra januar til og med december.

Men nu kan mælkeproducenterne altså snart forvente en stigning i afregningen. Muligvis allerede fra den kommende mælkepris for marts måned, der formentlig vil blive offentliggjort i næste uge.

Stabilitet har været "tilfældig"

"Det er et tilfælde, vil jeg nærmest kalde det, at priserne har ligget så stabilt. Underliggende har der været en enorm volatilitet i prissætningen på markederne. Vi har set enorme skift i værdierne mellem fedt og protein, hvor vi nu er tilbage i en situation, hvor protein nu igen har en højere værdi end fedt", udtalte Peder Tuborgh.

"Det har betydet, at der har været store skift i, hvilke af vores produkter har været mest profitable. De skift betyder en forskel i indtjeningen, der skal regnes i milliarder", lød det.

Arla-bossen betegner det som en fordel, at den "normale" prissætning på protein nu er tilbage, efter flere år med høje prispres, på grund af de europæiske mælkepris-lagre, som EU gennemførte via støtteopkøb.

"Fordelen vil nok ses mere i 2020, end vi så i 2019, fordi skiftet skete så sent på året. Men vi er de største i verden på brandet smør, og det giver os en fordel", slog han fast.

- Forventer du, at mælkeprisen fortsat kan ligge så stabilt også fremover?

"Nej, vi vil se mere volatilitet igen".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle