Arla forventer faldende mælkepris

Arlas mælkepris ligger fast for december - men prisen vil falde de kommende måneder, forventer mejerikoncernen.

Arlas acontopris for konventionel og økologisk mælk forbliver uændret i december måned 2017.

Dermed er acontoprisen for konventionel mælk 282,6 øre. Acontoprisen for mælk produceret på basis af non-GM foder er 290,0 øre. Acontoprisen for økomælk er 361,9 øre.

"Industrimarkedspriserne har fortsat været faldende over de seneste uger, med særligt store fald på gul ost markederne i Europa. Smørpriserne falder også, selv om de stadig er historisk høje", skriver Arla i en meddelelse til andelshaverne.

"Skummetmælkspulver handles stadig under interventionprisniveauet.  Omend, der er en vis stabilitet på den korte sigt op til jul, forventes det at markederne vil blive yderligere svækket i det nye år."

"De økologiske markeder er stabile, men vil sandsynligvis også blive berørt af de generelle markedsbetingelser", skriver Arla.

"Udsigten for de kommende måneder er en negativ udvikling i mælkeprisen. I januar 2018 vil vi endvidere se nogle ændringer i strukturen af Arlas pris, som et resultat af Arlagården Plus og One Milk Collection. Derudover vil indførelsen af kvartalsvis valutagennemsnit påvirke alle områder."
 

Faktaboks

  • For konventionel mælk er fedtværdien 31,45 kroner pr. kilo, og proteinværdien er 44,03 kroner pr. kilo.
  • For økologisk mælk fedtværdien 39,95 kroner pr. kilo, og proteinværdien er 55,93 kroner pr. kilo.
  • Forventet efterbetaling og rente for 2017 er 7,6 øre, og forventet konsolidering er 10,6 øre.
  • Tillæg for non-GM foder er 1 eurocent (7,4 øre) – dette kommer i anvendelse i takt med at andelshavere på de enkelte markeder inviteres til at indgå kontrakt om mælk baseret på non-GM foder. I Danmark er der åbnet for at tegne kontrakter.
  • Arlaprisen er 309,7 øre pr. kilo konventionel mælk og 381,6 øre pr. kilo økologisk mælk.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle