Arla hæver mælkeprisen

Arla hæver mælkeprisen for anden måned i træk.

Arla hæver mælkeprisen med  22,3 øre pr. kg, svarende til 3,0 eurocent fra januar 2024.  
 Det skriver Arla i en pressemeddelelse. 

Stigningen gælder for arlas gennemsnitlige mælkepris for konventionel og økologisk mælk. 

Fakta

 Fra 1. januar 2024 vil Arlas acontopris for konventionel mælk af bedste kvalitet baseret på Non-GM foder, indsendte klimatjekdata, bæredygtighedstillæg samt vedligeholdelseskompensation være 325,7 øre pr.kg. 
 
Fra 1. januar 2024 vil Arlas acontopris for økologisk mælk af bedste kvalitet, indsendte klimatjekdata, bæredygtighedstillæg samt vedligeholdelseskompensation være 370,9 øre/kg.  
 
Arlas acontopris stiger med 19,2 øre/kg. 
 

Udviklingen i mælkeprisen er drevet af, at de globale mælkeforsyninger bliver mindre i de større produktionsområder, detailsalget fortsætter med at stige efter den ‘turn-around’, der skete i 3. kvartal of de globale råvaremarkeder er ved at komme sig, men er dog lidt svækkede efter at have opfyldt den sæsonbestemte efterspørgsel, skriver Arla.

De økologiske markeder er også tilbage på vækstsporet.
 
Mælkeproduktionen i EU og Storbritannien faldt med 0,9 procent år til år i september. Selv om mængden af værdistoffer skønnes at være vokset en smule, er den korrigerede mælkeproduktion 0,6 procent lavere år til år.

Afregningspriserne og avancerne på mælk er steget lidt, hvilket er med til at løfte prognosen for produktionen i 2024 en smule.

Mælkeproduktionen i USA faldt med 0,5 procent år til år i oktober, mens produktionen af mælketørstof i New Zealand i samme måned steg med 0,9 procent år til år.

Græsningsvækstindekset lå omkring gennemsnittet i oktober. Mælkeproduktionen i Australien steg med to procent år til år i oktober. Indtil videre har vejret generelt været gunstigt for mælkeproduktionen i Australien.  Mælkeproduktionen i Argentina faldt i oktober med 4,3 procent år til år.   
  

/mebo
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle