Arla holder liv i opslugt andelsmejeri

Arla overtog i september 2017 det konkurstruede Endrup Mejeri. Nu er der en plan for bygningerne og de ansatte.

Siden sommeren har produktionen på Endrup Mejeri ligget stille.

Skulle det mon også lukke?

Nej, lyder svaret nu fra Arla, som opslugte det kriseramte andelsmejeri og deres 12 andelshavere. Selve mejeridriften lukker, men Arla har besluttet, at Endrup Mejeri fremover skal fungere som modningscenter og pakkeri for oste.

Produktionen af flere af Endrups oste vil fremover blive flyttet til Tistrup Mejeri, og ostene vil herefter blive overført til Endrup Mejeri for at modne færdige og blive pakket.

Det skal sikre den helt rigtige Endrup-smag, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Jakob Bernhard Knudsen, landechef for Arla Danmark, er glad for, at de har fundet en løsning, som betyder, at Endrup Mejeri kan fortsætte som mejeri med fokus på ostelagring og pakkeri.

"Det er en løsning, som kommer de af vores kunder til gode, som ønsker den unikke lagring og smag fra Endrup, og så er det også en økonomisk forsvarlig løsning for Arla og Arlas andelshavere,” siger Jakob Bernhard Knudsen, landechef for Arla Danmark.

For mejeriets ni ansatte betyder dette, at medarbejderne vil kunne beholde deres ansættelse og dermed indgå i det nye samarbejde med Tistrup Mejeri.

 

Faktaboks

Produktionen har stået stille på Endrup Andelsmejeri siden 30. juni 2017 efter længere tids økonomiske problemer for det lille andelsmejeri. Igennem en aftale med henholdsvis Endrup Andelsmejeri og mejeriets kreditorer har Arla overtaget mejeriet og dermed forpligtelserne for mejeriets 12 andelshavere og mejeriets kreditorer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle