Arla holder mælkeprisen uændret i juni

For femte måned i træk er mælkeprisen fra Arla uændret.

Arla fastholder endnu engang mælkeprisen for juni måned. Det er dermed femte måned, at prisen forbliver uændret. Det har Arla netop meddelt sine andelshavere.

Dermed er Arlas acontopris for konventionel mælk af bedste kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for Arlagården Plus, 249,8 DK øre/kg.

Acontoprisen for økologisk mælk vil også forblive uændret fra 1. juni 2019. Dermed er prisen for økologisk mælk af bedste kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data til Arlagården Plus, 325,4 DK øre/kg.

"Samlet set ligger de europæiske mælkemængder på samme niveau som sidste år. Vi ser dog stadig forskelle på tværs af kontinentet, med stærk vækst i UK, Danmark og Irland som kontrast til faldende produktion i Frankrig, Holland og Tyskland", lyder det.

Også uden for Europa falder mælkemængden.

"Globalt set er mælkeproduktionen aftaget i forhold til sidste år, og store eksportlande udviser enten flad produktion fra år til år (USA og NZ) eller fald i forhold til sidste år (AUS og ARG)".

Stigende eksport af smør

Tidligere gav Arla en melding om udsigterne for de kommende måneders prisniveau, hvor tomlen enten pegede opad eller nedad med meldinger som: "ser positive ud" eller "er udfordrende". Men disse meldinger er nu skiftet til en mere specifik gennemgang af de enkelte markeder.

Mejeriselskabet melder blandt andet, at da smørpriserne fortsat falder i Europa, ser man en stigende eksport:

"Smørpriserne svækkes fortsat i Europa, men med stærk global efterspørgsel og prissætning, samtidig med at NZ er på vej ind i sin laveste produktionsperiode, begynder Arla at kunne se stigende eksport, idet de europæiske priser, der nu ligger næsten €1.000/t lavere end NZ, er meget attraktive", skriver koncernen i markedsberetningen.

"Dette burde påvirke EUR-priserne, men de handlende synes at være plaget af usikkerhed, og eftersom de har fulde lagre, køber de kun ind til at dække det umiddelbare behov". 

SMP-markedet har stærk efterspørgsel

Prisen på protein er understøttet af en stabil efterspørgsel fra Asien og lavere produktion i Europa og USA.

"SMP-markedet er fortsat stabilt med stærk efterspørgsel fra Asien og lavere produktion i Europa og USA, som understøtter prisen på protein. Dette kompenserer naturligvis for den lavere omsætning fra fedt, omend andre produkter begynder at udvise bedre værdi end Smør-/SMP-kombinationen". Sådan lyder det i markedsberetningen.

"WMP-markedet har stabiliseret sig en smule på det seneste, men efterspørgslen er stadig god og priserne er stadig attraktive for producenterne på grund af de lavere fedtpriser i forbindelse med SMP". 

Ost i forsigtig stigning

Priserne på ost begyndte forsigtet at stige igen efter påske.

"På det europæiske ostemarked var der øget aktivitet efter påsken, hvor de handlende begyndte at genopfylde lagrene. Som følge heraf, er priserne, omend forsigtigt, begyndt at bevæge sig i positiv retning. Efterspørgslen efter mozzarella er stadig stærk, selvom priserne er begyndt at reagere fuldt ud på de seneste prisbevægelser for gul ost (E&G), men er nu over €3.100/t-grænsen". 

"Adfærden på de økologiske markeder styres af lokale dynamikker. Mens markederne samlet set er stabile, sætter et øget udbud pres på det tyske marked, mens en reduceret efterspørgsel gør det samme i Sverige. Markedet i UK har stabiliseret sig, mens det danske marked er forblevet uændret".

Emneord

Top2

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle