Arla indgår forlig i finsk mælkekrig om prisdumping

Efter flere års retssager er der nu indgået forlig mellem Valio og Arla i sag om ulovlige priser på frisk mælk.

Arla og det finske andelsmejeri har indgået forlig i sagen om ulovlig prisdumping på friskmælk.

Dermed er der sat et punktum for den årelange sag ved de finske domstole. Det oplyser parterne i dag i en fælles pressemeddelelse.

Arla havde anlagt sag ved de finske domstole med et erstatningskrav på hele 430 mio. kr. plus renter, fordi Valio ulovligt i en årrække dumpede priserne på frisk mælk i Finland.

Sagen skulle for retten sidst på året, men nu er der altså indgået forlig. Om Valio er gået med til at betale - og i givet fald hvor meget - har parterne besluttet ikke at oplyse, lyder det i pressemeddelelsen.

"Vi er tilfredse med aftalen, der er blevet indgået i god fælles forståelse med Valio. Vi er glade for at have nået et forlig i denne sag, og vi håber nu at vi kan lægge sagen bag os og forkusere på, hvad der er bedst for det finske mejerimarked og dets forbrugere", udtaler Kari Gyllström, direktør i  Arla Oy, Arlas finske datterselskab.

bøder for en halv milliard

Sagen udspringer af, at Valio, der er det største mejeri i Finland, i en årrække fra 2010 til 2012 ulovligt dumpede grossistpriserne på frisk mælk med hele 20 procent. En af årsagerne var Arlas nylige indtræden på netop det finske marked.

Sagen endte ved domstolene, der ved flere instanser dømte Valio høje bøder på over en halv milliard kroner. Blandt de fældende beviser i sagen var flere mails rundsendt internt på ledelsesgangene i Valio, hvor direktører. Her gjorde cheferne sig i lystige - i meget kulørte vendinger - over Arlas svenske oprindelse.

Blandt andet stod det, at man »ikke kunne lade svenskerne rende frit rundt«.

Efter der var faldet dom ved den finske højesteret, blev der "fri bane" for de konkurrerende mejeriers søgsmål. For ikke kun Arla, men også andre mejerier har lagt sag an for at få dækket deres tab.

Emneord

arla

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle