Arla indgår internationalt samarbejde - vil omfordele overskudsprodukter

Nyt samarbejde mellem Arla og European Federation of Food Banks skal reducere madspild yderligere. Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Arla og European Federation of Food Banks (FEBA) har indgået aftale om at donere overskudsvarer gennem FEBAs netværkspartnere i Europa.

Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Aftalen formaliserer og bygger på et allerede eksisterende samarbejde mellem Arla og de lokale fødevarebanker, der er medlem af FEBA, så som Fødevarebanken i Danmark, Fareshare i Storbritannien, og den hollandske fødevarebank.

"Arlas lokale samarbejdspartnere er meget kompetente og vidende på området, og de er ofte meget aktive på nationalt niveau, hvor de varetager politiske interesser og kommunikerer om udfordringerne. Det nye samarbejde styrker vores muligheder for at bruge det store netværk af fødevarebanker i Europa i det tilfælde, at der er store mængder overskudsmad, som de lokale fødevarebanker ikke har mulighed for at bruge", siger Kristian Østerling Eriknauer, vice president for CSR hos Arla.

I samarbejdet med FEBA, som er en non-profit organisation der samler 326 fødevarebanker i 23 lande i Europa, har Arla til hensigt at kunne hjælpe endnu flere i nød. Samarbejdet hjælper samtidig også Arla med at nå sit mål om at reducere madspild til det halve i 2020.

"I Arla vil vi minimere spild, men når det ikke er muligt, behandler vi maden som en ressource, der kan genanvendes eller genbruges", siger Kristian Østerling Eriknauer.

Arla har allerede flere initiativer som skal reducere madspild. På flere platforme inspirerer og informerer Arla til bedre indkøbsvaner og om hvordan produkter kan bruges mest effektivt. Samtidig tilbyder Arla også opskrifter og indkøbslister til forbrugere online – på hjemmesider, sociale medier og apps.

"Vi gør det for at sikre, at de gode fødevarer ikke går til spilde. Det er ikke noget vi tjener penge på, men vi synes det er vigtigt at reducere madspildet", siger Kristian Østerling Eriknauer til Landbrugsavisen.dk

Når Arlas produkter ikke bliver solgt gennem traditionelle salgskanaler, enten fordi den forventede efterspørgsel ikke matchede udbuddet, eller fordi produkterne ikke levede op til forbrugernes specifikationer til eksempelvis emballage, bliver disse enten solgt til dyrefoder, brugt til biogas, sendt til destruktion, eller doneret til et godt formål.

"Det er vigtigt for Arla at bidrage til reduceringen af madspild. Vi er meget glade for at styrke samarbejdet med partnere som FEBA og deres medlemmer, som gør det muligt for os at donere overskudsmad til velgørenhed via professionelle partnere i vores forskellige markeder og samtidig forfølge vores miljømål", siger Kristian Østerling Eriknauer.

"Jeg hilser det partnerskab som FEBA og Arla indleder på Europæisk plan varmt velkommen. Det sikrer omfordeling af næringsrige overskudsprodukter til de mest sårbare befolkninger. Samarbejdet markerer endnu et skridt i Arlas indsats for at hjælpe med at bekæmpe sult og underernæring i Europa samtidig med at det styrker de veletablerede samarbejder, der allerede eksisterer med vores fødevarebanker i Danmark, Holland og i Storbritannien.

Hos FEBA ser vi frem til at bygge et tillidsfuldt samarbejde med Arla, som uden tvivl vil styrke vores mission om at hjælpe mennesker der lider af sult eller underernæring i flere europæiske lande", siger Patrick Alix, generalsekretær i European Federation of Food Banks (FEBA).

 

 

 
 
 

 

Faktaboks

Om FEBA

The European Federation of Food Banks (FEBA) er et netværk af 326 fødevarebanker I 23 lande. Siden 1986 har FEBA arbejdet for, hjulpet og udviklet fødevarebanker for at bekæmpe sult og underernæring ved at reducere madspild. I 2016 har FEBAs netværk af fødevarebanker sikret i gennemsnit 2,6 millioner måltider om dagen, takket været de 16400 medarbejdere der indsamler, opbevarer og redistribuerer maden til flere end 37000 lokale velgørenhedsorganisationer i Europa. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle