Arla klar til at satse endnu mere på succeslancering af plantebaserede produkter

Salget af Arlas plantedrikke Jörd har været en succes, og mejeriet vil derfor lancere nye plantebaserede produkter og har sat et mål om at være i top-3 på markedet.

Det er godt et år siden, at Arla i maj 2020 lancerede tre havredrikke under det nye brand Jörd, og salget er gået så godt, at mejeriet nu er klar til at satse endnu mere på det hastigt voksende marked.

Det skriver Børsen, der har talt med Hanne Søndergaard, koncerndirektør for global marketing og innovation i Arla. Hun fortæller, at Arla vil ind blandt top-3 på markedet for plantedrikke, og det betyder hård konkurrence til norskejede Naturli', svenske Oatly og Thise.

"Vi har fået en rigtig god start og en andel af markedet på 5 pct. Men vi skal videre derfra. Vi går nu bredere ud og ind i flere produktkategorier. Vi satser på, at få flere til at lave et prøvekøb af Jörd. Erfaringen viser, at når først forbrugerne har prøvet vores plantedrikke, så køber de igen", siger Hanne Søndergaard.

Hun kalder produktkategorien med mejeri-alternativer en "fremtidssikring af Arla".

Efter pinse lancerer Arla endnu en plantedrik med vanilje, og senere på året kommer et smørbart produkt. Endnu et plantebaseret produkt, kommer også i år, men direktøren er endnu ikke klar til at sige mere om det.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle