Arla-konkurrent hæver priserne på mælk

Både de konventionelle og økologiske mælkeleverandører til FrieslandCampina kan se frem til højere afregning i december.

For kun anden gang i år kan de konventionelle mælkeproducenter hos det store hollandske mejeriselskab, FrieslandCampina, se frem til en højere afregning i december – og økologerne bliver heller ikke snydt.

Arla-konkurrenten hæver sin garanterede pris for konventionel mælk med 4,06 euro til 46,31 euro (345,29 kroner) per 100 kilo mælk. 

Stigende efterspørgsel er årsagen.

- Referencevirksomheder forventes at øge deres landbrugsmælkpriser yderligere på grund af lavt mælkeudbud og øget efterspørgsel efter ost i EU, skriver FrieslandCampina i en kommentar på sin hjemmeside.

Stigningen inkluderer ifølge FrieslandCampina en positiv korrektion som følge af en undervurdering af den garanterede pris i den foregående periode.

De økologiske mælkeproducenter kan efter en november, hvor afregningen lå stille i forhold til måneden før, også se frem til flere euro for mælken.

FrieslandCampina hæver prisen for økologisk gårdmælk med 2,27 euro til 56,02 euro (417,68 kroner) per 100 kilo mælk.

Her er årsagen til stigningen også en højere efterspørgsel, ligesom referencevirksomhederne forventes at øge deres økologiske mælkepriser yderligere.

Arla kommer med sine priser for december i slutningen af denne uge. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle