Arla lukker mejeri

Det er ikke længere rentabelt for Arla at drive Endrup Mejeri.

Arla Foods har besluttet at lukke Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste. Lukningen sker fordi, det ikke længere er rentabelt for Arla at fortsætte sine aktiviteter på mejeriet.

Arla overtog i september 2017 det konkurstruede Endrup Mejeri og de 12 landmænd, der leverede til mejeriet. Efter ca. et år står det klart, at det ikke er lykkedes at finde en holdbar løsning for mejeriets forsatte drift.

”Vi har afsøgt forskellige muligheder for at fortsætte vores aktiviteter på Endrup Mejeri, men afsætningen af Endrup-ostene har været mindre end ventet, og det har ikke været muligt at fortsætte på en måde, der er rentabel for os og vores ejere. Derfor vurderer vi nu, at den bedste løsning for alle parter er, at vi lukker mejeriet”, siger Jakob B. Knudsen, landedirektør for Arla Danmark.

Medarbejdere hjælpes videre

Sammen med medarbejdernes fagforeninger vil Arla nu udarbejde en plan for at sikre, at mejeriets otte medarbejdere får gode betingelser for deres videre jobsituation.

"Vi har gode erfaringer med at skaffe nye jobs til berørte medarbejdere, og det har naturligvis højeste prioritet at hjælpe mejeriets medarbejdere godt videre enten igennem arbejde på andre af Arlas mejerier eller uden for Arla", siger Jakob B. Knudsen. 

Arla vil blandt andet tilbyde medarbejdere mulighed for efteruddannelse og hjælp til jobsøgning. Der er endnu ikke fastsat endelig dato for mejeriets lukning, men det forventes at ske i løbet af efteråret.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle