Arla lukker tysk mejeri

Et ældre tysk pulvermejeri lukkes og produktionen rykkes, melder mejerikoncernen.

Arla lukker nu endnu et tysk mejeri. Det drejer sig om mejeriet i den tyske by Karstädt og rykker produktionen til det nærliggende mejeri i Upahl.

Mejeriet i Karstädt, der ligger i det nordlige Tyskland, øst for Hamborg, blev overtaget af Arla i forbindelse med fusionen med Hansa Milch i 2011.

Dengang havde det en kapacitet på 110 mio. kg mælk og er derfor blandt Arlas absolut mindre mejerier. Arla oplyser, at den nuværende indvejning er på knap 100 mio. kg. mælk årligt.

Netop dette er årsagen til lukningen, melder Arla. Produktionen, der består af tørring af mælk til skummetmælkspulver, er for lille til at være økonomisk fremover. Samtidig krævede mejeriet større investeringer, hvis det skulle holdes på et højt teknologisk niveau.

21 mister jobbet

Arla beklager beslutningen i en meddelelse til lokalområdet og den tyske presse. Heri forklarer mejeriet, at man har forsøgt at finde økonomisk bæredygtige løsninger, men at der ikke var anden udvej end lukning.

Mælkemængden rykkes i stedet til Upahl, hvor Arla de senere år har investeret langt mere - blandt andet i produktion af skyr. Her er der kapacitet til at tage al mælken ind, uden yderligere investeringer.

21 medarbejdere mister jobbet i forbindelse med lukningen.

Sidste år besluttede Arla at sælge og lukke tre mindre mejerier i det sydlige Tyskland. Der var tale om alpemejerierne Allgäuland, der alle lavede specialoste.

Opdateret kl. 11.05 med en række yderligere faktaoplysninger.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle