Arla presset i defensiven - sætter gang i stor sparerunde

Både indtjeningen og konkurrenceevnen er under massivt pres i Arla, og derfor indleder ledelsen nu en stor sparerunde, der bl.a. skal skære kraftigt i markedsføring og udviklingsudgifter.

Arla har i flere måneder været under et voldsomt pres rent økonomisk, og det har nu fået koncernchef Peder Tuborgh og resten af topledelsen til at sætte gang i en større sparerunde i mejeriet.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Ifølge mediet har Peder Tuborgh allerede udstukket rammerne internt i koncernen, hvilket bl.a. indebærer at der skal skæres voldsomt i markedsføring, udviklingsudgifter, konsulentudgifter og ikke mindst møde- og rejseaktivitetet, ligesom der indføres et ansættelsesstop, hvor kun de mest kritiske stillinger bliver genbesat.

Spareplanen skulle ifølge Finans' oplysninger blive præsenteret i løbet af april, hvor sløret vil blive løftet for  hvor stor den samlede besparelse bliver, og om planen indebærer fyringer.

»Allerede i efteråret 2017 igangsatte satte vi et stort flerårigt effektiviseringsprogram, men de seneste måneder er presset på vores indtjening øget. Det har skabt en brændende platform, som gør, at vi må fremskynde og forstærke en række sparetiltag. Det er derfor, jeg nu mobiliserer hele organisationen,« forklarer Peder Tuborgh til Finans.

Presset på Arla skyldes en række faktorer, herunder ikke mindst, at mejeriet har tabt enorme summer på faldende valutakurser i både britiske pund, amerikanske dollar og svenske kroner.

»Alene det seneste års kursfald på pund koster os et stort trecifret milliontab i danske kroner. Det er overordentligt barskt, og intet tyder på, at pundkursen retter sig foreløbig. Det er et vilkår, vi simpelthen er nødt til at indrette os efter,« siger Peder Tuborgh.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle