Arla-regnskab: Her er efterbetaling og regnskabstal

Arlas omsætning ligger stort set fladt mod 2018.

2019 bød lige som de tidligere år på en svag stigning i omsætningen for andelsselskabet Arla, der i dag præsenterer regnskab.

78,4 mia. kr. mod omsætningen på 77,6 mia. kr. i 2018. En stigning på 1 procent.

Lige så endte det vigtigste nøgletal, nemlig Arla-indtjeningen, der repræsenterer den samlede mælkebetaling, inklusive efterbetaling, til andelshaverne, på 36,6 eurocent, mod 36,4 eurocent året før.

Restbetalingen er ikke indeholdt i pressemeddelelsen fra selskabet, men Landbrugsavisen.dk har fået oplyst, at denne ender på den forventede eurocent - altså 7,45 øre/kg til andelshaverne.

Det var som forventet og tidligere udmeldt fra selskabet - omend Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM) de seneste uger har pustet til rygter om, at der skulle være samlet ekstra midler op til efterbetaling. Dette er altså ikke tilfældet.

Overskud stiger med 7 procent

Hvor den øverste linje i regnskabet er endt på 1 procents stigning, er der langt mere tilbage på bundlinjen i selskabet. På resultat efter skat er der nemlig 7 procent mere tilbage. Dette skyldes dog primært et fald i skat på 41 procent i forhold til sidste år, viser regnskabsarket.

Resultat før skat ender nemlig stort set på niveau med sidste år - også her med én procents stigning fra 2,5 mia. kr.  til 2,6 mia. kr.

"I 2019 byggede vi videre på det positive momentum, vi har skabt i branchen og Arla er en stærkere virksomhed nu end for et år siden. Vi har styrket vores konkurrenceevne og overgået vores finansielle mål, samtidg med at vi fortsætter vores transformation gennem Calcium", udtaler Peder Tuborgh, adm. direktør i Arla i pressemeddelelsen.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle