Arla-rival sænker mælkepris for femte gang i år

FrieslandCampina regulerer endnu en gang på såvel økologisk som konventionel afregning til andelshaverne.

Mælkeprisen falder endnu en gang i FrieslandCampina.

For femte gang i år melder det hollandske andelsselskab om et fald i mælkeprisen, den såkaldte garanterede pris.

Dermed kan de konventionelle leverandører se frem til en mælkepris på 33,75 euro per 100 kilo - svarende til i danske priser 2,51 kroner per kilo. Heri skal dog tages en del forbehold, hvis man ønsker at sammenligne tilbage til den danske Arla-notering, idet der er forskel i tillæg, fradrag og efterbetaling.

"Sænkningen af mælkeprisen rummer det moderate fald i priserne hos vores referencevirksomhederne, der er et resultat af en stigning i den globale mælkeproduktion, hvor markeds-efterspørgslen vil halte bagefter som et resultat af den økonomiske udvikling", melder selskabet.

Hvor Arla de senere år har haft succes med at fastholde den ellers yderst volatile mælkepris i flere måneder i træk, så har FrieslandCampina langt flere udsving, både op og ned. I 2020 er prisen reguleret ved samtlige månedsskift. 5 gange nedad og 3 gange opad.

Samlet set er mælkeprisen dalet mærkbart for de hollandske mælkeproducenter. Prisen ligger pt 20 øre under niveauet, da 2020 startede.

FrieslandCampinas topchef Hein Schumacher var ved offentliggørelsen af selskabets halvårsrapport for nylig meget åben omkring, at udfordringerne i Asien med coronalukning af havne i Kina, samt de langvarige uroligheder i Hong Kong har medført dyk i indtjeningen.

Også den økologiske notering falder med 3,7 øre per kilo til nu 47 euro per 100 kilo, svarende til  3,5 kroner per kilo.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle