Arla-rival sænker mælkeprisen for fjerde måned i træk

Mælkeprisen hos FrieslandCampina falder til laveste niveau i fire år.

For fjerde måned i træk sænker FrieslandCampina sin mælkepris til de hollandske andelshavere.

Dermed lander den såkaldt garanterede pris fra mejeriselskabet, der er blandt verdens absolut største og er en af Arlas hovedrivaler, på 33 euro per 100 kilo for juni måned. Det svarer direkte til 2,46 kr. per kilo.

Ikke siden november 2016 har hollændernes mælkepris ligget så lavt.

Alene siden februar, hvor mælkeprisen lød på 36,5 euro per 100 kilo, er mælkeprisen faldet med, hvad der svarer til 26 øre per kilo for de hollandske mælkeproducenter.

I samme periode er Arlas mælkepris kun sænket en gang - nemlig i maj med 7,45 øre per kilo. Det kom oven på, at mejerikoncernen øgede mælkeprisen med samme beløb for marts måned.

Arlas mælkepris for juni, inklusive alle tillæg for Arlagården og klimatjek samt højeste kvalitet, lyder på 248,8 øre per kilo.

Sammenlign med forsigtighed

FrieslandCampina påpeger, at nedjusteringen udelukkende skyldes, at de referenceselskaber, som man sammenligner sig med og bruger til at fastsætte den garanterede pris, har sænket deres priser mere end forventet.

Det betyder med andre ord, at hvis DMK, Arla Foods og en række af de øvrige mejerier, som FrieslandCampina sammenligner sig med, sænker deres mælkepriser, så falder den hollandske også.

FrieslandCampina regulerer ofte efterfølgende sin mælkepris op og ned, sådan at afregningen stemmer med selskabets egne resultater.

Derfor skal man tage forbehold for at sammenligne mælkeprisen direkte til danske forhold og Arlas afregning. Der er samtidig nemlig også forskelle i antallet af tillæg, fradrag og efterbetaling at tage højde for.

De tidligere år har hollændernes mælkepris ligget klart i top over Arlas. De seneste måneders udvikling har dog tydeligt indskrænket FrieslandCampinas forspring.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle