Arla-rival skærer hårdt i antal ansatte efter corona-pandemien

FrieslandCampina stopper leder-bonusser og fyrer 1000 medarbejdere for at komme igennem corona-pandemien.

FrieslandCampina, Arlas hollandske ærkerival, tager nu særdeles håndfaste metoder i brug for at komme igennem coronapandemien.

Omkring 1.000 medarbejdere skal fyres i andelskoncernen, og der skal samlet set skæres omkostninger svarende til over 750 mio. kroner med effekt fra 2022.

Derudover mister de øverste ledelseslag i selskabet deres såkaldte langsigtede bonusser for i år, fremgår det af en pressemeddelelse fra selskabet.

Adm. direktør Hein Schumacher kalder coronapandemiens påvirkning af selskabet for en "perfekt storm", altså en hændelse, der påvirker hele forretningen massivt. 

"Vores økonomiske rentabilitet er betydeligt påvirket i 2020 af tilbageslag direkte eller indirekte af coronavirus-pandemien, såsom den stadig lukkede grænse mellem Hong Kong og Kina, faldet i indtægter fra foodservice i hele verden, devaluering af valutaer som den nigerianske naira og lavere bulk-mejeripriser", udtaler han og tilføjer:

"Desuden er fortjenst-margenerne i Holland, Belgien og Tyskland fortsat under pres. Vi har den rigtige strategi, men markedsforholdene kræver, at vi fremskynder implementeringen", lyder det, før han konstaterer, at de hårde konsekvenser for de ansatte i den store omstrukturering skal sikre, at man fremover kan udbetale en præsentabel og acceptabel mælkepris.

Omkostningerne ved fyringsrunden og de store omstruktureringer forventes i år at løbe op i mellem 150 og 175 mio. euro - altså over en mia. danske kroner, fremgår det af selskabets offentliggørelser. Forventningen er dog, at det fra 2022 vil spare selskabet omkring 100 mio. euro årligt.

FrieslandCampina talte ved indgangen til 2020 over 23.000 ansatte. Fyringerne skal primært ske i virksomhedens hjemmemarkeder i Holland, Belgien og Tyskland og være målrettet funktionærstillinger.  

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle