Arla sælger ostemejeri

I 2011 købte Arla en række alpemejerier. Men strategien holdt ikke - og nu er det sidste solgt.

Arla har solgt det sidste af en række alpemejerier i det sydlige Tyskland. En række mejerier, som man ellers købte så sent som i 2011.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra det tyske Arla.

Mejeriet ligger i Bad Wörishofen og har en årlig produktionskapacitet på 14.000 tons ost og en indvejning på omkring 180 mio. kg mælk.

Der produceres forskellige typer af emmentaler og mozzarella-ost. Køber af mejeriet er den belgiske virksomhed Vache Bleue. Ud over mejeriet omfatter salget også distributionsselskabet Martin Sengele Produits Laitiers, der sorterer og pakker oste til distribution i Frankrig.

"Med Vache Bleue er det lykkedes Arla Foods at finde en køber, der vil fortsætte arbejdet i Bad Wörishofen i sin nuværende form. Alle 73 medarbejdere fra produktion og administration  vil fortsætte deres  ansættelse på de hidtidige betingelser", skriver Arla i meddelelsen.

Bad Wörishofen var en del af en række alpemejerier, som Arla købte i 2011 under navnet Allgäuland. Imidlertid viste det sig, at efterspørgslen efter specialoste nok er steget, men at forbrugerne i stigende grad foretrækker de kendte, stærke brands, forklarede Arla i forbindelse med salget af de to øvrige mejerier i sidste år. Det var baggrunden for, at Arla valgte at sætte mejerierne til salg.

Den eksisterende mælkelevering til Arla i Bad Wörishofen bliver som en del af handlen overført til Vache Bleue. Indtil Arlas nuværende kontrakter med kunder udløber, vil Vache Bleue stå for leveringen.

Parterne ønsker ikke at offentliggøre prisen for handlen.

Ved sidste års salg af de - i forhold til Arlas samlede størrelse meget små mejerier - meldte Arla, at man fulgte virksomhedens politik om at konsolidere et eventuelt provenu på egenkapitalen i selskabet.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle