Arla sænker mælkeprisen med 7,4 øre

Arla nedsætter sin acontopris for både konventionel og økologisk mælk med en eurocent i næste måned. Det svarer til 7,4 øre pr. kg mælk.

Der er dårligt nyt til mælkeproducenterne i næste måned. Arla sænker nemlig sin mælkepris for både konventionel og økologisk mælk i januar med 7,4 øre pr kg mælk. 

Derfor vil Arlas acontopris for den bedste kvalitet af konventionel mælk baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt Klimatjek-data, være 437,8 øre/kg.  For økoloigisk mælk af bedste kvalitet af økologisk mælk, hvor medlemmet har indsendt Klimatjek-data vi prisen være 479,2 øre/kg.  

Fra Arla lyder det, at mindre efterspørgsel på mejeriprodukterne fra forbrugerne er blandt årsagerne til prisfaldet.

-  Forbrugerne reagerer på den høje inflation med mindre efterspørgsel – også på mejeriprodukter, herunder både konventionelle og økologiske. Som en konsekvens heraf stiger mængderne på råvaremarkedet og presser råvarepriserne ned, lyder det fra Arla.

Produktion steget

Når det kommer til mælkeindvejningen oplyser Arla, at produktionen er steget på det seneste.

På grund af et mildt efterår og baseret på lave væksttal for mælk sidste år steg produktionen i september med 0,54 procent år-til-år, og Arla forventer en vækst på ca. 1,5 procent år-til-år for oktober.

De primære drivkræfter bag væksten var Østeuropa, Benelux og Irland, mens Sydeuropa fortsat ligger lavere end sidste år.

Den amerikanske mælkeproduktion ligger fortsat et godt stykke over sidste års niveau og sluttede på 1,2 procent år-til-år i oktober. Den sydlige halvkugle er på den anden side under konstant pres.

Oceaniens mælkeproduktion har i nogen tid været svag, og oktober har ikke været nogen undtagelse. New Zealand sluttede på minus 3,4 procent år-til-år, og Australien ligger fortsat meget negativt på minus 6,6 procent. Sydamerika er også på vej ned igen, da vejrforholdene bliver mere og mere ugunstige (La Niña). Som konsekvens heraf faldt Argentina med minuis 0,2 procent år-til-år.  

Ostepriser falder

Når det gælder ost, så lyder det fra Arla, at mozzarella- og gouda-priserne er faldet med 16 procent i løbet af de seneste 8 uger, heraf 11 procent alene i løbet af de seneste 4 uger, mens mild cheddar og cheddar-ostemasse blot er faldet med 7-8 procent  siden oktober.  

Mælkepulver

Priserne på mælkepulver faldt i november, oplyser Arla. En god efterspørgsel fra MEA-området samt en vis optimisme i Kina efter lempelsen af COVID-politikken har bidraget til at holde priserne stabile. 

Smør

Det europæiske smørmarked er ubalanceret og svagt. Der er rigeligt med tilgængelige mængder, men der er kun meget få aktive købere på markedet i øjeblikket, lyder det fra Arla

/ege
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle