Arla solgte økologi for mere end fem mia. kr.

Arla er verdens største producent af økologiske mejeriprodukter. I 2017 steg salget til over 5,2 mia. kr., og andelsmejeriet forventer yderligere stor vækst årligt.

Der har hvert eneste år været vækst i Arlas økologiske mejerisalg. 2017 var ikke en undtagelse på den front,og  mejeriet solgte økologiske mejeriprodukter for 5,2 mia. kr. i løbet af året - det er det højeste niveau nogensinde.

Det skriver Finans.

Samlet set steg Arlas økologiske salg med syv procent. De absolut største vækstrater var ikke overraskende til Kina, hvor Arla fik øget salget med 80 procent. Det er en vækst, der i høj grad er båret af et stigende salg af økologisk mælkepulver til børn.

Selvom Kina fylder mere og mere, er det dog stadig de store nærmarkeder i Europa, der står får langt størstedelen af økosalget. Og også her er der store vækstrater.

»I Tyskland er vores salg af økologisk mælk under Arla-varemærket vokset 9 pct. I Holland er vi gået 15 pct. frem. Ambitionen er, at vores salg af økologiske mærkevarer i Europa skal udvise tocifrede årlige vækstrater de kommende tre år,« fortæller koncerndirektør Peter Giørtz-Carlsen, Arla Foods, til Finans.

Arla har et strategisk mål om at øge salget af økologiske varer til omkring 7,5 mia. kr. i 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle